Op de 11de speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard in eigen huis met het kleinste verschil gewonnen tegen Genk. De landskampioen domineerde voor de rust, maar vergat zichzelf te belonen.

Genk toonde het meeste initiatief vanaf het begin en dat leidde in de achtste minuut tot een goed schot van Samatta en dito redding van Bodart. Standard dreigde met een lage voorzet van Lestienne die door Lucumi in hoekschop gegleden werd. In de twintigste minuut scoorde Samatta, het doelpunt ging echter niet door wegens een voorafgaandelijk contact in het gezicht van Vanheusden. Bodart sloeg een voorzet van Ito in de voeten van Heynen, die kreeg een uitstekende kans om te scoren, maar besloot op Gavory. Na een voorzet van Maehle kopte Heynen aan de tweede paal ook nog eens over doel. Vlak voor de pauze kreeg Standard zijn beste kans: Lestienne legde af voor Mpoku en diens poging strandde op Lucumi.

De tweede helft stelde een pak minder voor. Een zwak schotje van Amallah was het eerste gevaar. Daarna kregen we meer discussies dan voetbal met twee keer een hoofdrol voor Dewaest. Standard wou rood voor een ongelukkige tussenkomst van de Genkse aanvoerder, maar er volgde wel rood voor hulptrainer Deflandre. Preud'homme en Dewaest gingen op de bon. Mpoku wou ook nog eens een strafschop na een bal tegen de arm van Dewaest, maar de VAR liet begaan. In de 82ste minuut kwam Oulare tussen de lijnen en 2 minuten later trapte Bastien van de rand van de zestien in de verste hoek raak. De VAR checkte of de bal voordien over de zijlijn was gegaan, maar keurde het doelpunt goed. Via twee kopballen van invaller Onuachu kwam Genk nog dichtbij de gelijkmaker, maar de landskampioen moest uiteindelijk zonder punten terug naar Limburg.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De bal al dan niet over de zijlijn, voorafgaandelijk aan het doelpunt van Bastien.
de MAN
van de match
Geen uitblinker in deze wedstrijd. Dan kiezen we voor Bodart met enkele goede reddingen.
onze MENING
over de match
Genk had voor de rust altijd op voorsprong moeten staan. Na de koffie verwaterde de partij en een laat doelpunt van Bastien besliste over het resultaat.