Club Brugge heeft in eigen huis met 4-0 gewonnen van KAA Gent. Vanaken en Diatta zorgden voor de dubbele voorsprong bij de rust. Na de pauze legden Dennis en Diagne de eindstand vast.

Club Brugge en KAA Gent namen het op de 10e speeldag tegen elkaar op in het Jan Breydelstadion. De thuisploeg nam vrijwel meteen de match in handen en drukte de Buffalo's achteruit. Na een dikke tien minuten was het openingsdoelpunt van Club ook een feit. Een prima aanval kwam bij Diatta, die uitpakte met een fantastische voorzet. Hans Vanaken stond op de juiste plek en kopte het leer voorbij Kaminski tegen de touwen.

De opdoffer kwam aan bij de bezoekers. Net voor het half uur konden ze toch antwoorden via Dejaegere. De winger probeerde Mignolet te grazen te nemen in de korte hoek, maar de teen van de doelman en de paal hielden Dejaegere van de gelijkmaker. Enkele minuten later viel het doelpunt aan de andere kant. Bronn stond te slapen, waardoor Tau plots oog in oog kwam met Kaminski. Plastun kwam nog te hulp, maar Diatta trapte de bal toch tegen de touwen.

Net voor de rust kregen zowel Dennis als de ingevallen Schrijvers nog de kans op het derde Brugse doelpunt, maar dat viel niet meer voor de pauze. Na de rust kwam Diatta er opnieuw dicht bij, maar Kaminski pakte uit met een prima tussenkomst. Even later dwong Dennis Plastun in de fout en ging met de bal aan de haal. Schrijvers vroeg uitdrukkelijk de pass, maar Dennis knalde het leer zelf staalhard voorbij Kaminski tegen de touwen.

KAA Gent kwam vervolgens wel meer in de wedstrijd en kreeg de betere kansen. Odjidja kwam enkele keren Mignolet tegen op z'n weg. Ook David en Depoitre kregen grote mogelijkheden, maar de doelman van Club Brugge had geen zin in een tegendoelpunt en pakte uit met prima enkele reddingen.

Ook Schrijvers kwam nog dicht bij een doelpunt toen hij plots vrij voor Kaminksi opdook, maar zijn baltoets was onzuiver en liet de doodsteek zo na. Die was uiteindelijk nog voor Diagne toen een hoekschop niet weggeraakt voor het doel van Kaminski. De spits van blauw-zwart reageerde het snelst en scoorde de 4-0. Club Brugge won zo erg makkelijk de Slag om Vlaanderen tegen KAA Gent en blijft aan de leiding van het klassement. De Buffalo's moesten zonder punten terug de bus op richting Gent.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Meteen na de pauze bezegelt Dennis het Gentse lot door de 3-0 binnen te rammen. De match was toen al gespeeld.
de MAN
van de match
Diatta wervelde op de rechterflank en pakte in de eerste helft uit met een doelpunt en een assist.
onze MENING
over de match
Club Brugge was oppermachtig en blijft door de competitie razen. KAA Gent zit met een uit-complex en lijkt enkel punten te kunnen pakken in de eigen Ghelamco Arena.