Op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Kortrijk in eigen huis met 4-0 gewonnen tegen STVV. Het was een deugddoende zege na 1 op 15 in de jongste vijf duels.

Kortrijk begon het beste aan de match en versierde enkele halve kansen. Net voor het kwartier leed De Bruyn balverlies na onnauwkeurig inspelen van Schmidt en Mboyo schoof de bal tegen de touwen. Op het halfuur kregen de Kanaries een uitgelezen kans via Suzuki om uit het niets gelijk te maken, maar de Japanner besloot nipt naast. Amper drie minuten later stond de 2-0 op het bord nadat Hornby enkele verdedigers uitkapte en naast Schmidt raak schoot. De Japanse doelman moest ook nog eens aan de slag op een kopbal van Mboyo en voor de pauze zou hij zelfs een derde keer gepasseerd worden. Door toedoen van Lepoint verlengde een Truienaar met het hoofd en aan de tweede paal werkte Kagelmacher binnen. Al lag Hines-Ike op de lijn mogelijk buitenspel.

De tweede helft had nog maar weinig om het lijf, al kreeg STVV via Suzuki toch een paar mogelijkheden op een vroege tegentreffer. Over halverwege de tweede periode ging Ocansey vlotjes zijn man voorbij op de rechterkant en via Mboyo en uiteindelijk Hornby stond de 4-0 op het bord. In de toegevoegde tijd werd een vijfde treffer van Mboyo nog afgekeurd wegens buitenspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het geklungel van Schmidt en De Bruyn leidde de 1-0 van KVK in.
de MAN
van de match
Hornby. De Schot is een stevige aanwinst in de spits.
onze MENING
over de match
KVK nam de match meteen in handen, het scenario zat mee en de West-Vlamingen wonnen oververdiend met ruime 4-0 cijfers.