Paarswit kwam op voorsprong na een goede actie van Verschaeren, maar Fall bracht de bordjes terug in evenwicht. Net voor de rust kwam Charleroi goed weg wanneer Chadli een doelpunt werd ontnomen door de VAR. Na de pauze deed Chadli er nog ééntje bij en ditmaal werd de goal niet afgekeurd. Anderlecht pakt zo zijn eerste uitzege van het seizoen: 1-2!

Bij Anderlecht zat Vercauteren voor het eerst in de tribune en die zag hoe 'zijn' Anderlecht het best uit de kleedkamer was gekomen. Paarswit eiste de bal op en zorgde ook voor de meeste dreiging. Het was dus ook geen verrassing dat Anderlecht in minuut twaalf verdiend op voorsprong kwam... Chadli bediende Verschaeren, die zich makkelijk voorbij Diagne wist te kappen en vervolgens rustig de 0-1 binnenknalde. Diezelfde Chadli kwam halfweg de eerste helft nog dicht bij de dubbele voorsprong, maar Penneteau liet zich niet passeren. Wat later zagen de Brusselaars wel Nasri geblesseerd uitvallen en hij werd vervangen door Amuzu.

Paarswit bleeft het gevaarlijkst en ook Luckassen miste dé kans om de voorsprong verder uit te diepen. Vijf minuten voor tijd kreeg Anderlecht het deksel op de neus, want Charleroi kwam vanuit het niets op gelijke hoogte. Bruno, die bezig was aan een sterke wedstrijd, zette een goede actie op en vond het hoofd van de inlopende Fall. Die wist zich te ontdoen van Dewaele en kopte de 1-1 tegen de netten! Een domper voor de bezoekers, maar dat leek te veranderen wanneer Chadli net voor affluiten de 1-2 binnenkopte. Op aangeven van de VAR keurde scheidsrechter Alen het doelpunt echter verrassend af voor vermeend handspel. Zo gingen we dan toch rusten bij een gelijke stand en daar mochten vooral de Carolo's niet om klagen.

De tweede helft begon leuk met kansen aan weerszijden. Bruno kreeg tot tweemaal toe dé mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen en ook Nicholson kreeg een wenkende kans niet tegen de netten. Aan de overkant was het de vinnige Amuzu die voor dreiging zorgde, maar ook Penneteau kwam met de schrik vrij. Uitstel van executie echter, want kort na het uur kwam Anderlecht dan toch terug op voorsprong. Opnieuw was het Chadli die de goalgetter van dienst was vanuit een scherpe hoek: 1-2! De Zebra's lieten de kopjes niet hangen en gingen meteen op zoek naar een tweede gelijkmaker. Bruno, weer hij, viseerde de verste hoek, maar Van Crombrugge zag de poging net voorlangs gaan.

Ook in de slotfase stormde Charleroi nog naar voor om alsnog een puntje uit de brand te slepen, maar ook Fall faalde in de afwerking. Anderlecht pakt zo, voor het eerst in lange tijd, nog eens een uitzege en kan de druk weer even afhouden...

Ook in de laatste tien minuten stormde de thuisploeg nog naar voor om toch nog een puntje uit de brand te slepen. Fall kwam er zelfs nog dicht bij, maar faalde bij de afwerking. Zo heeft Anderlecht zijn eerste uitzege sinds lange tijd beet en kan het de druk terug even weghouden...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Chadli leek net voor de rust op weg naar de 1-2, maar de VAR greep verrassend in, waardoor de goal werd afgekeurd. Een fase waarover toch nog zal worden nagekaart. Gelukkig voor Anderlecht, maakte Chadli na rust dan toch nog de 1-2.
de MAN
van de match
Bij Charleroi verdient Bruno zeker een vermelding. Hij was met voorsprong de gevaarlijkste man bij de Zebra's. Maar de man van de match is ongetwijfeld Nacer Chadli. Hij was vandaag goed voor een assist en twee goals, al werd er daarvan ééntje afgekeurd...
onze MENING
over de match
De wedstrijd kon alle kanten opgaan. Anderlecht was baas in de eerste helft en ging verdiend de rust in met de voorsprong. Na de pauze waren de betere mogelijkheden eerder voor Charleroi, maar zij konden niet meer scoren. We zagen vandaag wel al een iets realistischer paarswit. Met de 'haalbare' wedstrijden die er aan komen, kan dat een nieuwe start betekenen voor Anderlecht, onder het bewind van Vercauteren.