Standard en Charleroi hebben de punten gedeeld in de Waalse derby. Morioka opende net voor rust de score, Mpoku hing net voor het einde de bordjes nog gelijk. De slotfase werd nog ontsiert door vuurpijlen van de Charleroi-fans.

Marouane Fellaini was nog eens naar Sclessin afgezakt om de aftrap te geven van de Waalse derby tussen Standard en Charleroi. Het gaf de Rouches moed, want zij begonnen het beste aan de wedstrijd. De kansen bleven echter lang uit en dan was de eerste mogelijkheid nog voor de bezoekers uit Charleroi. Bruno kon vrij richting doel trappen, maar kreeg zijn schot niet binnen het kader.

De bitsige wedstrijd ging voorts op dit elan. Standard bleef de betere ploeg in het spel, maar de kansen waren voor de Zebra?s. Nicholson kon een paar keer dreigen zonder te scoren. Uiteindelijk viel het openingsdoelpunt toch net voor de rust. Diandy zocht en vond Morioka met een verre voorzet aan de tweede paal, die het leer via Bodart tegen de netten kopte. Ref Van Driessche keurde eerst de goal nog af, maar na tussenkomst van de VAR valideerde hij toch het doelpunt.

De tweede helft begon met alweer een prima kans voor Charleroi. Nurio werd er prima doorgestuurd en probeerde vanuit een scherpe hoek te scoren, maar Bodart stond pal. Vervolgens nam Standard wel het commando over en voerde de druk op. Avenatti werd plots wel gevonden, maar de lat hield de spits van de gelijkmaker.

Een kwartier voor het einde liet Fall na om de dubbele voorsprong op het bord te zetten. Hij werd er goed doorgestuurd door Morioka en was sneller dan Laifis, maar Bodart zat er nog net genoeg tussen om erger te voorkomen. De Rouches zette een slotoffensief op poten. Het was uiteindelijk Mpoku die de bordjes gelijk hing door een vrije trap over de muur tegen de netten te schilderen, al zag Penneteau er niet goed uit.

De fans van Charleroi zorgden nog voor een onderbreking door een vuurpijl op het veld te gooien. Red Van Driessche stuurde iedereen één minuut voor het einde naar binnen. Na een korte pauze gingen we nog even door. Het was Vanheusden die nog dicht bij het winnende doelpunt kwam, maar Diagne hield de gelijke stand op het scorebord. Standard en Charleroi delen zo de punten na een incidentrijke Waalse derby.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na de onderbreking in de slotfase kwam Vanheusden nog erg dicht bij het winnende doelpunt, maar Diagne pakte uit met een prima verdedigende actie en hield zo het gelijkspel op de bord
de MAN
van de match
Morioka was de veruit de beste man op het veld. 
onze MENING
over de match
Charleroi was de gevaarlijkste ploeg tot minuut 60, maar kon vervolgens de druk van Standard niet afhouden. Een gelijkspel is de logische uitslag. De actie van de Charleroi-supporters in de slotfase was heel ondermaats.