Anderlecht en Waasland-Beveren houden het in Brussel op een scoreloos gelijkspel. Nieuwe spits Kemar Roofe maakte zijn competitiedebuut, maar kon het doel niet vinden.

U gelooft het, of u gelooft het niet, maar Anderlecht - Waasland-Beveren was vroeg op het seizoen wel degelijk een degradatietopper. De Brusselaars stonden op een grijze, dertiende plek met zes punten. De Leeuwen moesten het op de voorlaatste plaats met nog twee eenheden minder doen. Het voetbal was dan ook niet onmiddellijk van een ongelooflijk hoog niveau. De thuisploeg probeerde wel via Chadli en Nasri, maar voor de eerste echte doelkans moesten we toch wachten tot minuut 22. 


Het was weer Nacer Chadli die knap de achterlijn haalde. Diens voorzet leek wat te kort, maar Schryvers hielp een handje door de bal wat verder te deviëren. Zo landde het leer in de voeten van Verschaeren aan de tweede paal, maar die was te genadig. De tiener raakte de bal compleet verkeerd en zo rolde het ronde ding flauw naast. Toch een behoorlijke misser. Waasland-Beveren bleef overeind. En dat zelfs vrij makkelijk. Zoals vaker bij paars en wit lag het tempo veel te laag en stond de balcirculatie niet echt op punt. 

De Oost-Vlamingen creëerden zelf zo goed als niets, maar focusten vooral op verdedigden. Een keer zwierde Badibanga een goeie vrije trap voor de kooi van Van Crombrugge, maar Vukotic kon er net niet bij. En ja hoor, dat was het eigenlijk al voor de eerste periode. Kemar Roofe kon op slag van rust eindelijk een keer uithalen, maar het schot was geen bedreiging voor Nordin Jackers. Ook waren er nog twee kleine penaltygevalletjes. Een aan elke kant. Sambi Lokonga hing even aan de trui bij Vukotic en Foulon plantte een arm bij Verschaeren. Beide keren hield de VAR zich stil. 

Na de pauze zagen we een ander Anderlecht. De troepen van Davies en Kompany kwamen gezwind uit de kleedkamer. Na amper zeven minuten raakte Derrick Luckassen al de lat. De center van Nasri was perfect en de kopbal van de huurling van PSV was dat eigenlijk ook. Maar de dwarsligger was geel en blauw dus goedgezind. De frustratie werd zo groter en groter, vooral bij de thuisploeg natuurlijk. Die nog steeds onder een enorme druk staat.

In minuut 66 kookte het potje bij Samir Nasri over. Caufriez liet de bal over de achterlijn rollen en de ex-City-speler had het daar nogal moeilijk mee. Hij trapte fiks door op de kuit van de roodharige verdediger. Iedereen had het gezien, behalve ref Boterberg blijkbaar. Een furieuze Tuur Dierckx kon zijn ogen niet geloven. Wat hij en zijn ploegmaats wel konden geloven was dat ze Anderlecht in eigen stadion gedurende 90 minuten op 0-0 hielden. 

Een punt waar beide teams erg weinig mee opschieten, maar waar Waasland-Beveren wel een pak tevredener mee is dan de recordkampioen. We zagen enkele goeie acties bij de Brusselaars, maar overall was het gewoon weer te weinig. Arnauld Mercier pakt in de competitie zo drie op negen met de Leeuwen. Niet goed, maar zeker ook niet slecht. Verder bouwen is de boodschap. En laat ons duidelijk zijn, daar zullen nog heel wat bakstenen aan te pas moeten komen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Nasri trapt na op Caufriez en ontsnapt aan rood. 
de MAN 
van de match
Moeilijke keuze, want er was niet echt een uitblinker. We gaan toch voor woelwater Nasri, die nu en dan met knappe passes strooide. 
onze MENING 
0-0 is een logische en correcte uitslag. Anderlecht was de betere ploeg, maar kon ook geen supergevaarlijke mogelijkheden bij elkaar voetballen.