Op de negende speeldag in de Jupiler Pro League hebben Moeskroen en Zulte Waregem 2-2 gelijkgespeeld. De bezoekers kwamen pas in de slotfase op gelijke hoogte na een dubbele achterstand.

De wedstrijd begon veelbelovend met binnen de minuut een redding van Butez op een poging van Bruno. In de derde minuut scoorde de thuisploeg al aan de overkant en na een goede aanname en dito voorzet van Osabutey schoof Garcia voorbij Bossut tegen de netten. Butez moest nog eens een voorzet van Bruno wegslaan. Op het kwartier bediende Olinga van de linkerkant Garcia en die trapte tegen de binnenkant van de verste paal. Het ging leuk op en af: Zarandia zette zich door en trapte met zijn linker voorlangs. Butez greep in op een schot van Govea en daarna viel het een kwartiertje stil. Vijf minuten voor de pauze werd Allagui door Garcia in het straatje gestuurd, maar die week net iets te ver uit voorbij Bossut en schoot dan tegen de buitenkant van de paal en naast.

Moeskroen verdiende voor de pauze al een tweede doelpunt, maar beloonde zichzelf vroeg in de tweede periode. Allagui vond Garcia en de huurling van Man City werkte knap af langs Bossut. Via een prachtige lobbal van Bruno op assist van Sissako geraakte Essevee toch nog aan de aansluitingstreffer. Moeskroen was het even kwijt en zowel Berahino als Bruno konden oog in oog met Butez niet scoren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd raakte de bal na een hoekschop niet weg en invaller Oberlin trapte van dichtbij binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Bruno knap in één tijd over Butez na een verre assist van Sissako.
de MAN
van de match
Garcia leek de matchwinnaar, toch werd het nog 2-2. De huurling van Man City beschikt alleszins over veel kwaliteiten.
onze MENING
over de match
Moeskroen kwam verdiend op 2-0 en leek zijn schaapjes op het droge te hebben, tot Zulte Waregem plots de aansluitingstreffer scoorde, er weer in geloofde en in de 90ste minuut gelijkmaakte.