De Limburgse derby tussen STVV en Genk is vroegtijdig afgefloten na wangedrag van beide supportersclans. In eerste instantie maakten de STVV-fans het te bont, nadien verloor de Genkse aanhang de pedalen. De (voorlopige) eindstand: 3-3.

Na een kansarme eerste helft dook Genk met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in. De vijfde hoekschop binnen het openingskwartier leverde immers een vroege Genkse voorsprong op. Bongonda was de afwerker van dienst.

Meteen na de pauze verdubbelde Hagi de score vanop de stip na handspel van Botaka. Dat kunstje mocht de Roemeen even later herhalen. De Smet liep Bongonda onderuit in de zestien, waardoor scheidsrechter Visser niet anders kon dan opnieuw naar de stip te wijzen. Hagi legde ook zijn tweede penalty proper binnen, tot zware ergernis van de STVV-aanhang. De supporters bekogelden Genk-doelman Coucke met flesjes en andere projectielen.

Na een afkoelingsperiode van ruim een kwartier werd de wedstrijd hervat. De wedstrijd leek door de 0-3 tussenstand helemaal beslist, maar meteen na de hervatting deed Boli de Truiense hoop opnieuw oplaaien. STVV ging plots volop in hun kansen geloven. Via Garcia en opnieuw Boli knokte de thuisploeg zich zelfs terug tot 3-3. Die gelijkmaker zette kwaad bloed bij de Genkse fans. Ook zij maakten het te bont, waarop Visser besloot om de wedstrijd definitief af te fluiten.

De uiteindelijke eindstand is voorlopig nog onduidelijk. Zowel de scheidsrechter als de aanwezige officials maken hun rapport over deze wedstrijd op. Nadien zal bepaald worden wat er met deze wedstrijd dient te gebeuren.