Vadis Odjidja, de aanvoerder van AA Gent, dreigt op 6 oktober de topper op het veld van Club Brugge te moeten missen wegens schorsing.

Het parket van de KBVB heeft maandag drie speeldagen schorsing en 3000 euro boete gevorderd tegen de kapitein van AA Gent, die zondag rechtstreeks uitgesloten werd. De Buffalo's maakten de slotminuten op bezoek bij Zulte Waregem (2-2) vol zonder hun kapitein.

Odjijdja werd in de 83ste minuut de rode kaart onder de neus geduwd door scheidsrechter Wim Smet, nadat de middenvelder tot twee keer toe doorging op Essevee-spits Larin. Terwijl de Canadees op de grond lag, tikte Odjidja hem aan. Tot zijn eigen ongeloof moest Odjidja vroegtijdig gaan douchen. Ref Smet maakte de call op aangeven van de VAR.

Indien AA Gent de strafvordering van het Bondsparket zou aanvaarden, zou Odjidja het bekerduel in de zestiende finales tegen Eendracht Aalst (25/09), de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk (28/09) en de 'Slag om Vlaanderen' tegen Club Brugge (06/10) missen. Maar de Buffalo's gaan niet akkoord en dus zal Odjidja zich dinsdagnamiddag, vergezeld van een advocaat en clubvertegenwoordiger, komen verdedigen voor de Geschillencommissie van de KBVB.

Het feit dat Gent zich verzet, werkt opschortend. De eventuele schorsing gaat pas donderdag in, waardoor Odjidja nu al zeker speelgerechtigd is voor de confrontatie met Aalst in de zestiende finales van de Croky Cup. Het risico op een schorsing tegen Kortrijk en Club Brugge blijft wel bestaan. Behalve een schorsing vordert bondsprocureur Kris Wagner ook een boete van 3000 euro.