Zulte Waregem en AA Gent hebben de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen maakten er een leuke pot voetbal van. Seck en Larin scoorden voor de thuisploeg. Bij AA Gent was Yaremchuk de schutter van dienst met twee doelpunten.

AA Gent begon voortvarend met een doelpunt na amper twintig seconden. Yaremchuk frommelde de bal over de doellijn, maar de Oekraïner werd afgevlagd voor buitenspel. Dat bleek wel een voorbode voor een aangename eerste helft. Na twaalf minuten zette Seck de thuisploeg immers op voorsprong. De middenvelder nagelde een voorzet van Zarandia erg knap tegen de touwen: 1-0.

De thuisploeg ging nadien door op het enthousiasme van de openingsgoal. Zarandia liet de dubbele voorsprong echter liggen. Nadien herstelde AA Gent opnieuw het evenwicht. Op het half uur zorgde Yaremchuk voor de verdiende gelijkmaker. De spits versierde een strafschop en zette de penalty zelf feilloos om: 1-1 bij de rust.

Na de pauze voetbalden beide ploegen iets slordiger, al bleef de match erg boeiend om te volgen. Yaremchuk zag een doelpunt opnieuw afgekeurd voor buitenspel, terwijl aan de overkant een strafschop voor de thuisploeg werd teruggedraaid door de videoref. De beste kans was wel opnieuw voor Yaremchuk, maar de spits maaide gracieus over de bal.

Die misser brak AA Gent extra zuur op. Vijf minuten later scoorde Essevee immers wel. Larin troefde Bronn af en kopte de Waregemse voorsprong opnieuw op het bord. Diezelfde Larin had de wedstrijd even later helemaal kunnen beslissen, maar de deklat stond in de weg. Geen 3-1, maar wel 2-2 na opnieuw een doelpunt van Yaremchuk. De Oekraïner pakte Deschacht op snelheid en klopte Bossut in de korte hoek.

De wedstrijd kon nadien nog alle kanten uit, al was AA Gent het dichtst bij de overwinning. Bossut moest alles uit de kast halen om invaller Dompe van de 2-3 te houden. De bezoekers sloten de wedstrijd uiteindelijk nog met tien man af na rood voor Odjidja.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De poging van Larin tegen de deklat. De spits had enkele minuten voordien Zulte Waregem op voorsprong gebracht. Als Larin op dat moment 3-1 kan maken, lijken de punten binnen voor de thuisploeg.
de MAN
van de match
Yaremchuk. De spits van AA Gent was zeer nadrukkelijk aanwezig in deze wedstrijd. Hij scoorde na twintig seconden, maar werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Nadien maakte hij wel twee reglementaire goals.
onze MENING
over de match
Deze wedstrijd was een leuke pot voetbal om speeldag 8 mee af te sluiten. Beide ploegen voetbalden met open vizier. Een gelijkspel is gezien het aantal kansen voor beide teams zeker te rechtvaardigen.