Standard legt Eupen eenvoudig met 3-0 over de knie. De Panda's blijven verweesd achter. De Luikenaars kunnen hun zoveelste feestje vieren. Trainer Michel Preud'homme lijkt het succesrecept gevonden te hebben.

Standard - Eupen, een duel tussen de nummer 1 en de nummer laatst. De verwachting vooraf was een walk-over van de Luikenaars. Daar had het al vlug alle schijn van, want na amper zes minuten zette Konstantinos Laifis de Rouches al op voorsprong. De Cyprioot kreeg alle ruimte en mocht zomaar tot in de gevarenzone oprukken. De centrale verdediger ging dan maar van ver z'n kans. Een schicht van een schot was het. Een dat pardoes netjes in de benedenhoek paste. 1-0 voor Standard, en we waren nog niet goed en wel begonnen. 


Rood en wit ging door op het goede elan. Michel Preud'homme mocht dan roteren, dat was er allesbehalve aan te zien. Amallah punterde eerst nog richting bovenhoek, maar enkele minuten later was het dan toch weer prijs. Drie minuutjes voor het half uur zette Boljevic de 2-0 op het bord. Felipe Avenatti speelde bliksemafleider in de zestien meter van de Panda's en legde dan terug op Gavory. Diens voorzetten zijn meestal erg goed en deze was geen uitzondering. Aleksandar Boljevic stond op de juiste plaats en knikte in de verste winkelhaak binnen. Dat heet op rozen zitten. 

Tussendoor had Bolingi, de huurling van Antwerp, wel even kunnen dreigen, maar zijn poging ging een duimbreedte naast. Penaranda, een andere huurling, hield twee Standard-verdedigers aan de praat en Bolingi haalde dan zonder verpinken uit. Bodart dook naar de juiste hoek, maar zou altijd geklopt geweest zijn mits het schot nog iets preciezer was. De rest van de eerste helft controleerden 'Les Liégeois' zonder problemen. 

De tweede periode kwam in tegenstelling tot de eerste maar moeilijk op gang. Op het eerste gevaar was het wachten tot minuut 61. En het was onmiddellijk weer een doelpunt. En wat voor een. Boljevic solliciteerde duchtig naar de status van man van de match door met een parel van een doelpunt voor de 3-0 aan te tekenen. Eerst kapte hij goed zijn tegenstander uit en daarna liet hij De Wolf geen enkele kans met een heerlijke krul. 

Dat was het vanuit Luik. De Eupen-kern blijft dus op de sukkel met amper drie punten uit acht wedstrijden. De laatste keer dat het buitenshuis nog eens kon winnen, was vorig seizoen in play-off II op Beeerschot-Wilrijk. Bij Standard is het natuurlijk een heel ander verhaal. Zij staan fier op kop in de Jupiler Pro League. Club Brugge weet wat hen te doen staat. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De tweede treffer van Aleksandar Boljevic. De krul leek bijna onmogelijk, maar belandde toch maar mooi in het doel. 
de MAN 
van de match
Boljevic. De Montenegrijn was outstanding met twee prachten van doelpunten.
onze MENING 
 Er valt niets af te dingen aan de overwinning van Standard. Eupen heeft nog enorm veel werk.