KRC Genk heeft de zware nederlaag uit de Champions League weggespoeld met een zege tegen KV Oostende. De landskampioen won met 3-1 na een moeizame partij.

Genk moest na de pandoering in de Champions League wonden likken tegen KV Oostende. Bij de kustploeg leek Vargas duidelijk nog medelijden te hebben met de landskampioen, want de Braziliaan trapte de thuisploeg via een eigen doelpunt op voorsprong. Dutoit hield Ito eerst nog van de 1-0, maar in de rebound knalde Vargas de bal zelf in eigen goal.

De Limburgers leken vertrouwen te tanken, maar gaandeweg kwam KV Oostende beter in de wedstrijd. Skulason schilderde een voorzet perfect op het hoofd van Sylla. De spits troefde Lucumi af en kopte de gelijkmaker tegen de netten: 1-1. Toch kon Genk met een voorsprong de kleedkamers betreden. Vlak voor de pauze mocht Maehle op wandel in de zestien. Hij legde de bal panklaar voor Onuachu, die de 2-1 niet meer kon missen.

In de tweede helft was het lang wachten op doelgevaar. Op het uur stak KV Oostende de neus nog eens aan het venster, maar Coucke hield Vargas met een knappe reflex van de gelijkmaker. Aan de overkant scoorde Onuachu wel zijn tweede goal van de avond, maar de grensrechter had terecht buitenspel gezien.

KV Oostende leek niet bij machte om Genk echt in de problemen te voetballen. De thuisploeg had de match onder controle, al redde Coucke opnieuw de meubelen. Bij de kustploeg deden ze alles goed, maar Jonckheere geraakte niet voorbij de voetreflex van de Genkse doelman. In het slot deed Berge de boeken wel helemaal toe. Hij legde de 3-1 eindstand van dichtbij vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De redding van Coucke op de poging van Jonckheere. Tien minuten voor tijd knutselde KV Oostende een mooie aanval in elkaar, maar Coucke voorkwam de gelijkmaker met een knappe redding.
de MAN
van de match
Coucke. De Genkse doelman verrichtte twee cruciale reddingen. In de tweede helft hield hij zowel Vargas als Jonckheere van de gelijkmaker.
onze MENING
over de match
Het was geen al te beste partij van beide ploegen. Uiteindelijk gaf de efficiënte de doorslag voor Genk. De Limburgers zullen ongetwijfeld moed putten uit deze moeizame zege.