Op de 8ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Antwerp zaterdagavond zijn derde zege in vier wedstrijden geboekt. Stamnummer 1 telt zo 15 punten, evenveel als leider Standard.

Al in de vierde minuut klom Cercle verrassend op voorsprong, maar het doelpunt van Gory werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens voorafgaandelijk handspel. Antwerp was gewaarschuwd en op het kwartier moest doelman Badiashile een schuiver van Defour in hoekschop duwen. Meteen daarna kwam Refaelov van de linkerkant alleen voor doel, maar hij besloot op Badiashile. Mirallas stond centraal vrij en maakte z'n beklag. In de 20ste minuut was het dan toch raak: Defour vond Lamkel Ze tussen de linies en die trapte knap in de linkerbenedenhoek. Cercle was nergens, maar tien minuten voor de pauze viel een voorzet van Gory via Arslanagic ongelukkig achter Bolat in doel. Antwerp moest even opletten, want Stef Peeters krulde met z'n linker maar nipt naast. Bijna kantelde de match op 2 minuten tijd. Op slag van rust moest Badiashile nog eens plat gaan op een knal van kapitein Haroun.

In de tweede periode ging de Great Old meteen op zoek naar de voorsprong. Badiashile loste een vrije trap van Mirallas en Taravel werkte tijdig in hoekschop. Het kon niet blijven duren en na een vrijschop van Refaelov kopte Mbokani mooi in de hoek raak. Binnen de tien minuten na de koffie stond Antwerp weer op voorsprong dankzij de zesde treffer van het seizoen voor de sterke Congolees. De thuisploeg controleerde en Mbokani zag centraal twee pionnen volledig vrij staan: Mirallas liet vriendelijk aan z'n collega Lamkel Ze en de Kameroener trapt hoog in het dak van het doel raak: 3-1 en wedstrijd beslist.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het afgekeurde doelpunt van Gory (0-1), dat mogelijk een ander beeld aan de wedstrijd had kunnen geven.
de MAN
van de match
Lamkel Ze. Sterke wedstrijd van het enfant terrible met 2 goals.
onze MENING
over de match
Een vroege goal van Cercle werd afgekeurd waarna Antwerp de match in handen nam. De Bruggelingen kwamen nog even op gelijke hoogte, maar moesten in de tweede helft hun meerdere erkennen in de Great Old.