Waasland-Beveren is er alweer niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. Tegen Moeskroen werd het 1-1. Schryvers wiste na de pauze het doelpunt van Garcia uit.

Waasland-Beveren kon een overwinning goed gebruiken tegen Moeskroen en begon ook goed aan de wedstrijd. Koita kreeg al snel een schietkans, maar zijn poging miste de juiste richting. Bij de thuisploeg maakte Dierickx een goede indruk in de openingsfase. Dierickx haalde de achterlijn en zette de bal voor doel waar Durmishaj maar net naast besloot. 


 Moeskroen herstelde gaandeweg de eerste helft het evenwicht, maar de kansen bleven voor de thuisploeg. Jubitana probeerde het van ver, maar zag zijn pegel gekeerd worden door Butez. Bij Moeskroen moest Bakic de strijd straken. Zijn vervanger, Antonov stond nog maar net op het veld toen hij een prima voorzet afleverde. Garcia kwam goed voor zijn man en kopte de bezoekers op voorsprong. 

De thuisploeg had even tijd nodig om deze flinke opdoffer te verwerken. Tot grote kansen kwamen de Waaslanders voor de pauze niet meer. De bezoekers controleerden de eerste helft al bij al makkelijk uit, waardoor de supporters met een 0-1 tussenstand op het scorebord aan de koffie gingen.  

Waasland-Beveren kwam opnieuw het best uit de kleedkamer. Alweer was het Koita die snel kon dreigen, maar ditmaal mikte hij in het zijnet. Even later was het wel raak. Badibanga zwiepte een vrije trap hard voor doel. Niemand raakte de bal, die in de verste hoek binnen ging, maar de goal werd afgekeurd omdat Cauffriez Butez hinderde vanuit een buitenspelpositie. 

Het werd bitsiger op het veld. Zo kregen onder meer beide trainers een geel karton na een incidentje langs de zijlijn. De gelijkmaker kwam er wel. Foulon haalde de achterlijn en behield het overzicht. Schryvers kwam goed inlopen en werkte de gelijkmaker in doel. Waasland-Beveren bleef komen. Wiegel mikte een vrije trap over doel.

Vijf minuten voor affluiten leverde Antonov nog eens een goede voorzet af. Invaller Perica klom het hoogst en kopte goed, maar Jackers hield hem van de 1-2. Waasland-Beveren probeerde nog vol voor de overwinning te gaan, maar die kwam er niet meer. Met het punt komt Waasland-Beveren voorlopig naast Eupen. Moeskroen blijft in de top zes. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Met nog een half uur te gaan lijkt Badibanga de gelijkmaker te maken, maar na lang nakijken keurt de VAR het doelpunt af. Waasland-Beveren strijdt nog voor wat het waard is, maar verder dan de 1-1 komt het niet meer.
de MAN
van de match
Schryvers speelde een keurige wedstrijd bij de thuisploeg. Hij knokte voor de ploeg en beloonde zijn wedstrijd met de verdiende gelijkmaker.
onze MENING
over de match
Moeskroen mag zich in de handen wrijven dat ze een punt mee naar huis nemen. Waasland-Beveren blijft met te weinig achter.