Standard heeft op bezoek in Oostende met 1-4 gewonnen. De kustploeg hield de bezoekers bij de rust nog op 1-1, maar na de pauze namen de Luikenaars zonder veel moeite afstand.

Na een evenwichtig wedstrijdbegin nam Standard de match gaandeweg in handen. Bastien vuurde een eerste waarschuwingsschot af, maar Dutoit bracht in extremis redding. Vier minuten later was de doelman echter wel geklopt. De poging van Bastien ging ditmaal volledig de mist in, al viel de bal daardoor wel perfect voor de voet van Lestienne. De flankspits joeg het leer van dichtbij voorbij Dutoit: 0-1.

KV Oostende had op dat moment nog niet veel laten zien. De kustploeg probeerde de deur stevig op slot te doen, maar kwam aanvallend niet uit de verf. De eerste beste doelpoging leverde verrassend genoeg wel meteen de gelijkmaker op. Sakala kopte een voorzet van Bataille staalhard voorbij een kansloze Bodart. Dat doelpunt zorgde voor vertrouwen, maar Canesin besloot nog voor de pauze recht op de Luikse doelman.

Na de rust herhaalde het spelbeeld van de eerste helft zich. Standard eiste het balbezit op, terwijl KV Oostende achteruit kroop. Na amper negen minuten zette Bastien de Luikenaars opnieuw op voorsprong met een gemeten schot: 1-2. Ook nadien bleef Standard de bovenliggende partij. Zonder echt door te drukken scoorde Lestienne de 1-3, zijn tweede van de avond.

De wedstrijd was gespeeld, maar de doelpuntenhonger van Standard bleek nog niet gestild. Dutoit bracht eerst nog redding op een knappe afstandspoging van Mpoku, maar op de daaropvolgende corner mocht de doelman zich opnieuw omdraaien. In de rebound knalde Cimirot de 1-4 eindstand tegen de touwen. Het vijfde Luikse doelpunt van Boljevic werd nadien nog afgevlagd voor buitenspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Bastien. Standard was na de pauze wederom de ploeg met het meeste balbezit. Dat verzilverden de bezoekers na negen minuten in de tweede helft ook met de 1-2. Dat bleek ook meteen de doodsteek voor Oostende, dat nadien nooit een antwoord in huis had.
de MAN
van de match
Lestienne. De middenvelder speelde een uitstekende wedstrijd met veel bedrijvigheid en acties. Bovendien scoorde hij ook twee doelpunten.
onze MENING
over de match
Standard wint verdiend op bezoek bij KV Oostende. De Luikenaars moesten niet eens vol gas geven om de thuisploeg over de knie te leggen.