Felice Mazzu mocht terugkeren naar 'zijn' Mambourg, maar keek bij de rust al op een 2-0 achterstand aan. Morioka en Fall zorgden voor de doelpunten bij de Zebra's. Na de pauze kopte Onuachu Genk terug in de wedstrijd, maar verder dan de 2-1 kwam de landskampioen niet meer.

Felice Mazzu keerde met Genk terug naar zijn oude liefde Charleroi en werd er alvast warm ontvangen met een knap spandoek. De coach roteerde wel flink in zijn elftal, allicht met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Salzburg. Toch begon de landskampioen het best aan de partij. De boomlange Onuachu, die de lichtgeblesseerde Samatta verving, kreeg meteen een kopkans, maar Penneteau had er weinig moeite mee.

Nadien nam Charleroi het roer over. Morioka en Nurio zochten goed de diepte, maar hun voorzetten vonden geen ploegmaats voor doel. Halfweg de eerste helft claimde Genk een strafschop na licht contact met Paintsil, maar ref Verboomen ging er terecht niet op in. Aan de overzijde wees de scheidsrechter verrassend wél naar de stip, na een discutabele fout van Coucke op Fall. Morioka nam het geschenk in dank aan en trapte de 1-0 tegen de netten. De Limburgers waren nog niet helemaal hersteld van de achterstand of ze kregen al een nieuwe opdoffer te verwerken. De bedrijvige Nurio bediende Nicholson, en die knalde, via de voet van Dewaest de 2-0 in doel. Net voor de rust zagen de bezoekers ook nog Paintsil geblesseerd uitvallen, waardoor Bongonda zijn debuut mocht maken. Hij moest echter, samen met zijn ploegmaats, met een dubbele achterstand de kleedkamer in gaan...

Genk had wat goed te maken en kwam met meer gebetenheid opnieuw het veld op. Op het uur leverde dat ook de aansluitingstreffer op. Nieuwkomer Onuachu, die tot dan toe eerder een stuntelige indruk liet, kwam als een echte spits voor zijn tegenstander op een voorzet van Uronen, en kopte al duikend de 2-1 voorbij Penneteau. Aan de overkant kon Charleroi bijna een gepast antwoord geven op een snelle counter, maar Cuesta kon een pass van Fall op Nicholson nog net onderscheppen.

De Limburgers hadden toch bloed geroken en gingen op bezoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Hagi schilderde een vrije trap op het hoofd van Onuachu, maar die knikte naast. Bij de Zebra's was het pompen of verzuipen en in de slotfase kwam het nog twee maal met de schrik vrij. Opnieuw Onuachu kreeg een prima kopkans, maar Penneteau had een goede reflex in huis. Ook Ndongala kreeg nog dé kans op de 2-2, maar scoren lukte niet meer voor Genk, ook niet in 'Mazzu-time'. Mazzu keert zo met lege handen terug naar Genk en blijft met 10 op 21 wat achter in het klassement. Charleroi doet het voorlopig zeer goed en wurmt zich de top-5 binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-0 van Morioka brak de wedstrijd open en was beslissend voor de zege van Charleroi. Toch mag de strafschop op zijn minst discutabel worden genoemd en zal er nog zeker worden nagekaart over deze fase...
de MAN
van de match
Charleroi won de partij op wilskracht en inzet en mag ook zijn spits Nicholson danken. Die deed de netten trillen en woog ook hard op de Genkse defensie. Hij toonde zich als een fysiek sterke spits en lijkt nu al een aanwinst voor de Carolo's.
onze MENING
over de match
Genk schoot opnieuw te laat wakker. Het is niet de eerste keer dat de Limburgers de wedstrijd aanvangen in een afwachtende houding en zonder al te veel risico's. Charleroi profiteerde ervan en maakte het verschil al in de eerste helft. Genk drukte wel door na de pauze, maar de thuisploeg hield stand. Tegen Salzburg zal het toch een pak beter moeten...