Het Zulte Waregem van Francky Dury overpowert Antwerp met 2-0. De Europese ontgoocheling van afgelopen donderdag tegen AZ was duidelijk nog niet verteerd bij het stamnummer 1.

De voorbereiding op Zulte Waregem - Antwerp verliep voor de bezoekers niet bepaald van een leien dakje. Laszlo Bölöni vertelde in zijn interview vooraf dat de Europese uitschakeling tegen AZ er fysiek en mentaal stevig ingehakt had bij zijn jongens. Ook gisteren was de ontgoocheling bij Sinan Bolat en Didier Lamkel Ze nog niet bekoeld. Het kwam tot een conflict op training tussen de twee heethoofden. Waardoor ze beiden uit de wedstrijdkern geweerd werden. 


Antwerp kwam dus met een vertimmerde ploeg aan de aftrap. Teunckens stond in doel en ook Quirynen en Baby kregen onder meer hun kans. Francky Dury deed het met zijn typeploeg die o.a. bestaat uit Deschacht, Govea, Berahino en Zarandia. Op het eerste gevaar moesten we wel een kwartier wachten. Oberlin werd door de buitenspelval geloodsd, maar Teunckens spurtte tijdig zijn doel uit. Geen minuut later waren de bezoekers ook wakker. Geoffry Hairemans, vervanger van Lamkel Ze, dropte een bal over de verdediging en Mbokani kon er de punt van de schoen tegen zetten. De inzet ging over en het was overigens buitenspel. 

Vervolgens zakte het tempo weer even. Bij de withemden van RAFC zag je duidelijk nog de vermoeidheid van afgelopen donderdag tegen AZ Alkmaar. Maaz Zulte Waregem had geen excuus. En dat beseften ze op het halfuur. Plots begonnen de West-Vlamingen hoge druk te zetten waardoor Antwerp er niet uit kwam. Dat leed tot veelvuldig balbezit voor de thuisploeg. Tien minuten voor rust werd Essevee ook echt beloond. Oberlin slalomde voorbij de jonge Quirynen en legde terug op de vrijstaande Berahino. Voor de ex-Premier League-speler was de afwerking een koud kunstje. Vanop vijf meter ramde hij het leer tegen de netten. 1-0 voor Zulte Waregem. 

En de honger van Larin en co was nog niet gestild. Antwerp acteerde als een gewond dier en Essevee wilde daar koste wat het kost optimaal van profiteren. Net voor de spelers de kleedkamer in trokken sloeg Abdoulaye Seck aan het klungelen. De Senegalees wist zich geen raad met een lange bal. Zarandia daarentegen wel. De Georgiër had geen klant aan Seck en goalie Teunckens. Die laatste besloot dan maar pootje lap te doen bij de linkerflankspeler. Penalty voor Zulte! Davy De fauw nam als kapitein zijn verantwoordelijkheid en zette de strafschop feilloos om. 2-0 en een meer dan ideaal moment om te scoren. 

Bölöni had genoeg gezien. Want bij het hervatten van de tweede periode voerde de T1 een dubbele wissel door. Sander Coopman en zestigvoudig Rode Duivel Kevin Mirallas kwamen voor De Sart en Hairemans. Maar ook zij konden hun stempel niet drukken. Essevee stormde freewheelend op de overwinning af. Het was zelfs de Canadees Cyle Larin die nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Maar het bleef dus 2-0 in het Regenboogstadion. Royal Antwerp FC was onherkenbaar op deze zondagavond. 


het MOMENT 
van de match
De strafschopovertreding van Jens Teunckens. Dit bezegelde het lot van Antwerp definitief. 
de MAN 
van de match
Zarandia. Lokte de penalty uit en was een constante gesel voor Buta en Seck. 
onze MENING 
over de match
Zulte Waregem pakt een oververdiende driepunter. Antwerp leek te kampen met een zware, collectieve off-day.