Anderlecht heeft op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste zege van het seizoen gepakt. Paars-wit won de Clasico tegen Standard met het kleinste verschil, 1-0.

Het duurde een kwartier vooraleer we het eerste gevaar konden noteren: Emond schoot vanuit een schuine hoek op Van Crombrugge. Aan de overkant trapte Chadli na een voorzet van Saelemaekers in de handen van Bodart. Halverwege de eerste periode kopte Bokadi Gerkens knock-out in de zestien. De middenvelder zou uiteindelijk een tiental minuutjes later naar de kant moeten voor Vlap. Op het halfuur vond Chadli met een hakje Saelemaekers en die schoof diagonaal voorbij Bodart in doel. Vlap testte nog eens de vuisten van de doelman en liet vlak voor de pauze onbegrijpelijk een vrije kopkans onbenut. Na een matige eerste helft en vier minuten extra leidde paars-wit halverwege met het kleinste verschil.

Vanaf het uur kwam Standard beter in de match, maar Van Crombrugge pakte pogingen van Mpoku, Carcela en Laifis. Cimirot haalde gevaarlijk uit, zijn vlam vloog naast. Aan de overkant misrekende Bokadi zich en kreeg invaller en kapitein Amuzu vrije doorgang, zijn poging ging echter nipt naast. Carcela werd nog gevaarlijk ingespeeld in de zestien, maar hij had de kracht niet meer en produceerde een flauw rollertje in de handen van Van Crombrugge.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Het mooie hakje van Chadli, dat een assist opleverde voor Saelemaekers.
de MAN 
van de match
Saelemaekers. Vol overgave en matchwinnaar. Een mens zou zich afvragen waarom het zo lang duurde vooraleer hij zijn kans kreeg in het nieuwe seizoen.
onze MENING 
over de match
Standard uit en thuis blijft een wereld van verschil en de Rouches kwamen nooit in hun spel. Anderlecht klom verdiend op voorsprong en hield in de tweede helft stand, volhoudend aan hun principes van de voorbije weken.