De topper tussen Club Brugge en Racing Genk is op 1-1 geëindigd. Blauw-zwart startten sterk aan elke helft en klom ook op verdiend voorspring via Deli. De kampioen knokte zich weer in de partij en pakte een punt via een owngoal van Vanaken.

Met Club Brugge - Genk stonden de vice-kampioen en kampioen van vorig seizoen tegenover elkaar. Toch was de thuisploeg favoriet voor deze eerste echte topper van het seizoen. Blauw-zwart stond met 10 op 12 immers nog boven Genk, dat al vijf matchen speelde, in de stand.

De thuisploeg had dan ook een stevige start in huis en duwde Genk meteen achteruit. De Limburgers zagen Okereke meteen de paal treffen. Ook Diatta, nog eens Okereke en Tau kregen in het openingskwartier de kans om Coucke onder vuur te nemen, maar telkens zat er nog een been tussen. Nadien zakte het tempo en stak Genk ook eens de neus aan het venster. Deli kon een voorzet ongevaarlijk maken voor de neus van Samatta, Ito trof het zijnet en Samatta kon klungelen van Mechele niet afstraffen. Het derde kwartier was meer in evenwicht. Club had meestal de bal, maar Mechele moest bij een snelle counter toch ingrijpen om Samatta het scoren te beletten.

Net op het moment dat Genk het gevoel kreeg de match naar zicht toe te gaan trekken, sloeg de thuisploeg dan toch hard toe. Vormer krulde een vrije trap voor doel, Deli timede beter dan Dewaest en kopte knap raak. Die 1-0 was meteen ook de ruststand als was Diatta bij een snelle aanval wel nog een keer gevaarlijk. Na de pauze kwam Club opnieuw fel uit de kleedkamers. Vormer zag een slimme lob op de lat stranden en Okereke trapte dé kans op 2-0 naast. Maar net als in de eerste helft liet de thuisploeg het tempo zakken en knokte Genk zich in de match. Paintsil trapte een eerste kansje net naast. Halverwege de tweede helft keerde de partij dan helemaal. Invaller Ndongala trapt eerst nog net naast, maar toen Heynen een vrije trap scherp voor doel dropte verschalkte Vanaken zijn eigen doelman. De thuisploeg was het noorden kwijt en het regend eopeens kansen voor de Limburgers. Samatta knalde maar net over en naast en werd even later door Ito alleen voor Mignolet gezet. De doelman toonde zijn waarde en hield de 1-1 op het bord. Club kwam nadien een paar keer in de buurt van Coucke maar met de pogingen van Dennis en Mata had de jonge doelman geen moeite. Aan de overkant kwam Samatta er nog eens heel dichtbij. Zijn kopbal ging maar centimeters naast. Ook Ito probeerde het nog eens met een gekruist schot, maar mikte naast. Club zette daar in de slotfase weinig tegenover. Zo was de 1-1-eindstand uiteindelijk best billijk. Een tweede gelijkspel op rij voor de West-Vlamingen, een eerste van het seizoen voor Genk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De eerste minuten van de tweede helft. Vormer trof de lat, Okerekek miste alleen voor Coucke. Daar had Club de match kunnen dood doen, maar dat gebeurde niet en dus kan Genk zich herstellen en uiteindelijk een puntje mee naar Limburg nemen.
de MAN 
van de match
Moeilijk, maar we gaan voor Deli. De verdediger heeft zich in geen tijd opgeworpen tot de leider achterin bij Club en scoorde vandaag ook nog eens een fraai doelpunt.
onze MENING 
over de match
Club Brugge was in het eerste deel van elke helft baas. Mogelijk zorgde de midweekmatch er voor dat de West-Vlamingen het fysiek telkens wat lastiger kregen. Vooral in de slotfase van de match was het nog bibberen voor blauw-zwart.