KV Mechelen en Moeskroen hebben de zesde speeldag geopend met een 2-2 gelijkspel. KV Mechelen leek zegezeker dankzij routiniers De Camargo en Kaya, maar in het slot bezorgde De Medina de bezoekers nog een verdiend punt.

Een duel tussen de nummer drie en de nummer vier van de jonge competitie. Diogo Queiros maakte voor Moeskroen meteen zijn debuut, terwijl Wouter Vrancken Dante Vanzeir en niet topschutter William Togui aan de aftrap bracht. Les Hurlus tekenden de eerste kans op: Samy Allagui trapte al in de eerste minuut voorlangs. Een goeie tien minuten was diezelfde Allagui opnieuw hoofdrolspeler. Thibault Peyre haalde de Duitse Tunesiër neer aan de achterlijn. Jasper Vergoote wees naar de penaltystip, maar van daar trapte Allagui een gekraakte elfmeter hard naast.

Daarna nam Igor De Camargo de hoofdrol over. Eerst kwam hij net te laat op een afgeweken voorzet aan de tweede paal, waarna hij aan de eerste paal de daaropvolgende hoekschop onhoudbaar in doel kopte. Aan de hoofdcast in het AFAS Stadion werd niet gewijzigd, want het was weer Allagui die zich op het halfuur in de schijnwerpers voetbalde. Jonah Osabutey legde na slecht wegwerken bij KVM goed terug op Fabrice Olinga, die van dichtbij ver voorlangs zou gaan trappen. Allagui stond echter pal in de baan van het schot en had maar in te tikken, ook al omdat de buitenspelval werd opgeheven door de verraste Peyre.

Tijd voor Onur Kaya, nog zo'n routinier, om zich op te werpen als nieuwe headliner. Rob Schoofs stuurde Vanzeir prachtig weg en die vond de achterlijn. De bal ging achteruit, Kaya trapte die weer vooruit in een leeg doel. De vermakelijke eerste helft werd afgesloten met Storm, die hard over schoot.

In de tweede periode kwamen er vooral kansen voor KVM. Arjen Swinkels had het halve stadion doen geloven dat hij scoorde, maar het was optisch bedrog van een trillend zijnet. Marko Bakic kreeg de netten niet getrild: hij wring een goede kans de nek om door ver over te trappen. De grootste kans was toch alweer voor Moeskroen dankzij debutant Queiros. De Portugees kopte goed naar de verste hoek, maar Yannick Thoelen sloeg de 2-2 mooi weg uit zijn doelvlak.

Moeskroen leek ten onder te gaan tot in de 92ste minuut zich een klassieke fase voor een doelpunt zich voltrok. Een afgeweken hoekschop, een nieuwe voorzet en een doelpunt door een ongedekte speler. Dit keer met Nathan De Medina in een glansrol. Zo sleepte Moeskroen een verdiend punt mee uit Mechelen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-2 uiteraard. Een typische fase waarbij de verdediging de man vergeet en enkel aan de bal denkt. 
de MAN
van de match
De Medina speelde verdedigend een goede wedstrijd. Zowel in duel als positioneel had hij het niet onder de markt tegen Storm, maar toch hield hij goed stand. Zijn goal in het absolute slot was het kersje op de taart.
onze MENING
over de match
KV Mechelen en Moeskroen zijn twee leuke ploegen om naar te kijken. Bij Malinwa is dat na vorig jaar niet meteen een verrassing, want toen werd er veel gewonnen én was de ploeg nagenoeg gelijk. Verrassender is Moeskroen, dat alweer weerbaarheid toonde. Er zit muziek in dit elftal.