Standard heeft zich in een sterke slotfase voorbij KV Kortrijk gevochten. De Luikenaars stonden ruim driekwart van de wedstrijd met z'n tienen na rood voor Lestienne, maar Laifis en Amallah zorgden voor een Luiks delirium in de slotminuten.

Na een evenwichtig wedstrijdbegin begon Standard gaandeweg de wet te dicteren. De thuisploeg drukte KV Kortrijk steeds verder achteruit. Die druk leverde ook een uitstekende kans op, maar Mpoku stuitte van dichtbij op Bruzzese. Enkele minuten later scoorde Lestienne wel, maar de flankspits had het doelpunt met de hand gemaakt. Dubbele pech voor Standard, want de goal ging niet door én Lestienne kreeg bovendien zijn tweede gele kaart van de match.

Standard stond met z'n tienen en daar profiteerde KV Kortrijk van. Ocansey zag zijn eerste kopbal volledig de mist ingaan, maar bij zijn tweede poging kopte de Ghanees wel raak. De voorzet van D'Haene was perfect op maat, Bodart bleef kansloos achter: 0-1 bij de rust.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd lange tijd voort. KV Kortrijk had alles onder controle, totdat Carcela zijn opwachting maakte. Zijn invalbeurt liet de vlam meteen in de pan slaan. Standard geloofde opnieuw in zijn kansen, met een sterke slotfase tot gevolg.

Van Der Bruggen redde in eerste instantie de Kortrijkse meubelen op de doellijn, maar op de daaropvolgende corner viel de gelijkmaker toch. Laifis werd uit het oog verloren en kopte de 1-1 voorbij Bruzzese. De Luikse aanhang rook bloed. Carcela snelde voorbij twee tegenstanders, bediende Amallah op het juiste moment en zag zijn ploegmaat de 2-1 over Bruzzese in doel lepelen. De ommekeer compleet, de drie punten blijven in Luik.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De invalbeurt van Carcela. De middenvelder gaf een extra boost zowel op als naast het veld. Het stelde Standard in staat om alsnog op en over KV Kortrijk te gaan.
de MAN
van de match
Carcela. Dankzij zijn invalbeurt kantelde de wedstrijd in het voordeel van Standard. Bovendien leverde hij ook de beslissende assist voor het winnende doelpunt van Amallah.
onze MENING
over de match
Standard heeft hard moeten knokken voor de drie punten. Na de rode kaart voor Lestienne en de goal van Ocansey zag de wereld er benard uit voor de Luikenaars. KV Kortrijk deed de match echter niet dood, waardoor een sterke Luikse slotfase voor de zege zorgde.