Standard heeft Moeskroen zonder veel moeite opzij gezet. De Rouches waren voor de pauze oppermachtig en Lestienne zette dat om in een 2-0-voosprong. Amallah en een owngoal van Laifis vroeg in de tweede helft zorgden voor de 3-1-eindstand.

Standard kreeg Moeskroen over de vloer en wist dat de Henegouwers met 7 op 9 uitstekend aan het seizoen begonnen waren. Zelf pakten de Rouches 6 op 9 zodat het bij winst naderde tot op één punt van de leiders Club Bruge en KV Mechelen. Voldoende motivatie om ster aan de match te beginnen zo bleek.

De thuisploeg trok meteen richting Vasic. Bokadi kopte eerst nog zwak en Lestienne kwam net te laat op een fraaie diepe pas. Maar toen vijf verdedigers een voorzet van Gavory lieten voorbij rollen pakte de aanvallende middenvelder de aangeboden kans met beide handen. Hij liet Vasic kansloos met een gekruist schot.

Met die 1-0 was de honger van de thuisploeg nog niet gestild. Lestienne mocht alleen naar Vasic maar faalde. Lang wachtte hij echter niet om da foutje recht te zetten. Met een fantastische knal liet hij de doelman van Moeskroen geen kans. Met die dubbele voorsprong in de zak ging halverwege de eerste de voet wel van het Luikse gas. En zo haalde Moeskroen de rust zonder verdere schade (maar ook zonder 1 deftige kans).

Of Moeskroen met hernieuwde moed uit de kleedkamers kwam zullen we nooit weten. Want Amallah schoot na amper 15 seconden de 3-0 knap voorbij Vasic. Moeskroen was helemaal van slag en leek rijp voor de slachtbank, maar kon dan rekenen op een hele portie geluk. Bokadi kopte verkeerd en Laifis en Bodart botsten tegen elkaar terwijl de bal via de verdediger in doel ging.

Moeskroen probeerde nadien wel terwijl Standard heel wat minder voor de dag kwam dan in de eerste helft. Zo waren de bezoekers de betere ploeg, maar tot veel gevaar leidde dat niet. De zege van Standard kwam dan ook niet meer in gevaar en kreeg in de slotfase ne een intikker van Emond nog wat meer glasn. Met 9 op 12 staan de Rouches derde.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle 3-0 van Amallah in de tweede helft deed het laatste beetje hoop bij de bezoekers verdwijnen. Daar kon de snelle tegentreffer niets meer aan veranderen.
de MAN
van de match
Uiteraard is dat Lestienne. Met twee goals waarvan de tweede een heel mooie, telde hij Moeskroen al na 22 minuten uit.
onze MENING
over de match
Standard speelde een degelijke partij, maar Moeskroen kende toch een echte offday. Wie enkel deze partij van de Henegouwers bekeek vraagt zich af hoe ze aan 7 op 9 kwamen.