Met de komst van Nacer Chadli heeft RSC Anderlecht andermaal gestunt. Nu wordt het echter tijd om die lijn door te trekken op het veld. Dat vindt ook voorzitter Marc Coucke. "Ons huiwerk is af", zegt hij.

Anderlecht bouwt weer aan de weg naar boven. Het project van Vincent Kompany richt zich vooral op de jongeren, wat duidelijk te zien was in de eerste drie competitiewedstrijden van paars-wit. Nu ook enkele ervaren spelers gehaald zijn, lijkt een evenwichtige mix aanwezig in het Astridpark.

"Nacer heeft niet alleen kwaliteiten als speler, maar is ook polyvalent, heeft kracht, présence en vooral ervaring. Die is nodig om onze jeugd optimaal te laten ontwikkelen", zegt voorzitter Marc Coucke.

Sportief manager Michael Verschueren sluit zich bij zijn voorzitter aan. "Met de komst van Chadli kunnen we de verwachtingen van de fans inlossen. De ervaren spelers zijn een investering om de jongeren naar een hoger niveau te tillen."

Het huiswerk mag dan wel af zijn en de lijn moet nu worden doorgetrokken op het veld, al vraagt Coucke nog geduld. "Ik weet niet of we binnen twee dagen, twee maanden of twee jaar succesvol gaan zijn. Wat wel zeker is, is dat dit de goede weg is. Ons inkomend huiswerk is af, anders blokkeren we de jeugd, wat we net willen vermijden. Hun evolutie is prioritair", besluit Coucke.