KV Kortrijk heeft zijn eerste overwinning beet. Het klopte Cercle Brugge met 1-3. Ajagun, Van Der Bruggen en Kage wisten het openingsdoelpunt van Saadi na de rust uit.

In een zonnig Jan Breydelstadion ontving Cercle Brugge KV Kortrijk. Het was een duel van twee ploegen die op zoek gingen naar hun eerste overwinning. De thuisploeg begon het best aan de partij. Hazard vond al snel Peeters voor doel, maar die miste zijn schot compleet. Cercle Brugge was de betere ploeg. Saadi toonde zich enkele keren gevaarlijk, maar zijn pogingen misten het nodige venijn. 


Kortrijk kon daar weinig tot niets tegenover stellen. Na twintig minuten verloor Van Der Bruggen de bal knullig voor doel. Omolo vondt Saadi, die de 1-0 laag in doel schoof. De bezoekers konden niet meteen reageren. We moesten wachten tot de laatste vijf minuten op gevaar van de bezoekers. Ajagun dwong Badiashile tot een goede redding met een knappe kopbal. Diezelfde Badiashile hield even later ook een vrije trap van De Sart uit zijn doel. 1-0 was de stand bij de rust. 

De thuisploeg leek ook het best aan de tweede periode te beginnen. Peeters heroverde de bal. Het spel ging verder en Serrano vond Peeters voor doel, die de 2-0 binnenduwde. Na tussenkomst van de VAR keurde scheidsrechter Put het doelpunt af voor een fout van Peeters. Aan de overzijde was het wel raak. Ajagun nam een afvallende bal heerlijk op de slof en mikte de gelijkmaker in de hoek.  

Cercle Brugge reageerde via Saadi, maar hij raakte van dichtbij niet voorbij Bruzzese. Kortrijk toonde zich dan weer een pak efficiënter. Van Der Bruggen heroverde de bal, gaf mee aan Ivanov, die goed teruglegde op Van Der Bruggen. De aanvoerder van de bezoekers liet Badiashile kansloos en schoot Kortrijk zowaar op voorsprong. Vlak voor affluiten vond Van Der Bruggen de ingevallen Kage voor doel. Kage kopte de 1-3-eindstand van dichtbij tegen de touwen. Kortrijk pakt zijn eerste zege en heeft 4 op 9. Cercle Brugge blijft puntenloos achter. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak na de pauze lijkt Peeters de score te verdubbelen. Het doelpunt wordt echter afgekeurd voor een lichte, discutabele overtreding van Peeters. Geen 2-0 en nauwelijks tien minuten later staat het 1-2 voor Kortrijk.
de MAN
van de match
Van Der Bruggen maakte zijn derde goal voor Kortrijk. Die drie goals maakte hij alle drie tegen Cercle Brugge. In de tweede helft nam hij het middenveld in handen en zorgde met een rake treffer voor de overwinning.
onze MENING
over de match
Voetballend was Cercle Brugge allesbehalve de minderde van Kortrijk, in tegendeel. De bezoekers toonden zich wel veel efficiënter voor doel.