Op de derde speeldag in de Jupiler Pro League hebben KAS Eupen en Waasland-Beveren 1-1 gelijkgespeeld. Beide teams vegen daarmee de nul van de tabellen.

Onder het goedkeurend oog van Jean-Marie Pfaff toonde Waasland-Beveren zich de meest bedrijvige ploeg. Bautista kopte eerst nog naast voor de Panda's, maar daarna zette bezoeker Koita doelman De Wolf aan het werk met een stevige pegel. Wiegel maakte een degelijke indruk op de rechterflank en zijn heerlijk aangesneden voorzet werd door Badibanga binnengekopt. De voorsprong was verdiend en Eupen kon amper reageren. Gnaka kreeg een kansje op de linkerflank, maar verslikte zich en gleed weg. Met 0-1 trokken beide teams naar de kleedkamers.

De tweede periode kende een omgekeerd spelbeeld. Eupen toonde zich plots de betere ploeg en een vrijschop van Toyokawa ging rechtstreeks in doel. Badibanga trapte nog eens op De Wolf, maar voor de rest bleef Eupen het meeste balbezit hebben. Pirard ontzette erg slordig en had geluk dat de bal via een aanvaller naast vloog. De counters van de bezoekers waren wel gevaarlijk, want Badibanga bediende Wiegel op rechts, maar diens schot werd afgeblokt door Gnaka. Invaller Emmers trapte te centraal op doel en aan de overkant was Rocha gevaarlijk, maar hij maakte een fout op keeper Pirard. De fans zagen geen goals meer en zo bleef het 1-1 aan de Kehrweg na een matige partij.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Badibanga na een mooie actie op rechts met Wiegel.
de MAN
van de match
Wiegel. De Duitser van Waasland-Beveren was erg bedrijvig. Goed voor een fraaie assist en gevaar op de rechterflank.
onze MENING
over de match
Waasland-Beveren was de beste ploeg voor de pauze en KAS Eupen herstelde zich na de herneming met een logische 1-1 als gevolg.