KV Mechelen heeft de transfer van Jordi Vanlerberghe bekendgemaakt. De 23-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Club Brugge, met aankoopoptie. Het is voor Vanlerberghe een terugkeer naar de oude stal. Hij was een jeugdproduct van Malinwa en verdedigde tussen zijn achtste en 21ste al de kleuren van KV Mechelen.

Club Brugge plukte Vanlerberghe in de zomer van 2017 voor zo'n twee miljoen euro weg uit het AFAS Stadion. Hij had op dat moment net vijftig officiële duels in het eerste elftal van Mechelen gespeeld. Bij blauw-zwart werd zijn eerste seizoen er eentje om snel te vergeten. Hij kwam slechts acht keer in actie en de Bruggelingen verhuurden hem vorig seizoen aan KV Oostende. Daar was hij wel een vaste waarde (33 optredens en vier goals). Vanlerberghe behoorde ook tot de selectie van bondscoach Johan Walem voor het EK U21 in juni in Italië en San Marino, maar moest in laatste instantie forfait geven met een knieblessure. Bij Club Brugge paste hij ook dit seizoen niet in de plannen, waardoor een nieuwe uitleenbeurt volgde.

"Ik ben heel opgelucht dat alles rond is", reageerde Vanlerberghe op de website van KVM. "Ik ben hier 14 jaar geweest, dus ik weet hoe het er hier aantoe gaat. En dus is het een heel leuk gevoel om hier terug te komen. Ik ben vorig seizoen een vijftal keer komen kijken naar de matchen. De kampioenenwedstrijd tegen Beerschot ben ik ook komen kijken. En ik had toen al tegen mezelf gezegd: 'Als de kans bestaat om terug te komen, dan keer ik terug naar Malinwa'."