Anderlecht is op het veld van Moeskroen niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen speelden te weinig kansen bij elkaar om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

In de openingsfase eiste Anderlecht het merendeel van het balbezit op, al bleven grote kansen wel achterwege. Enkel op een afgeweken schot van Vlap en een kopbal van Sandler konden de Brusselaars voor enige dreiging zorgen. Op het half uur had Gerkens wel de openingsgoal aan de voet. Hij deed alles goed, maar De Medina keerde de bal vlak voor de doellijn.

De thuisploeg kroop in de aanvangsfase vaak achteruit, maar kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Van Crombrugge, meteen in de basis gedropt na zijn transfer eerder deze week, moest enkel ingrijpen op een afstandsschot van Antonov.

Ook na de pauze bleven de doelpogingen bijzonder schaars. De tweede helft begon nochtans veelbelovend. Kompany kopte een metertje over, terwijl Allagui aan de overkant naast knalde. Het bleek echter geen voorbode van een betere tweede periode.

Anderlecht voetbalde te traag om het blok van Moeskroen te ontwrichten. De thuisploeg had, onder aanvoering van Dussenne en Boya, de zaakjes goed op orde. De gevaarlijkste doelkansen volgden nog in de blessuretijd, maar zowel Zulj als Bakic trof niet raak.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De kans voor Gerkens in de eerste helft. De middenvelder, opnieuw in de punt van de aanval gedropt, had de openingstreffer aan de voet, maar zag zijn poging vlak voor de doellijn gekeerd door De Medina. Dat doelpunt had de wedstrijd waarschijnlijk een ander elan kunnen geven.
de MAN
van de match
Boya. De sterke beer van Moeskroen speelde een uitstekende wedstrijd. De middenvelder fungeerde als een betrouwbaar slot op de deur.
onze MENING
over de match
Beide ploegen maakten geen aanspraak op de drie punten. Anderlecht kreeg weliswaar de grootste kans, maar ook het spel van de Brusselaars was nog ondermaats.