AA Gent heeft thuis eenvoudig gewonnen tegen KAS Eupen. Het werd 6-1. Plastun, Ngadeu, Bezus en Yaremchuk zorgden voor de pauze al voor 4-0. Blondelle milderde na de rust nog tot 4-1. Bezus en David zorgden in het slot nog voor 6-1.

Voor AA Gent kon de wedstrijd niet beter beginnen. Aanvoerder Odjidja leverde meteen een prima hoekschop af. Plastun kopte Gent op voorsprong. Gent duwde meteen door, maar het vizier van Odjidja stond niet op scherp. Voorzetten trappen lukte beter voor Odjidja. Na tien minuten kopte Ngadeu zijn hoekschop in doel. 


Eupen reageerde via een vrije trap, maar de poging van Laurent spatte uit elkaar op de paal. Gent bleef de betere ploeg. Asare mikte van dichtbij op De Wolf. Odjidja schoot vanop afstand maar net naast. Op het half uur gooide Lustig de bal voor doel. Bezus kwam goed ingelopen en mocht vrij de 3-0 voorbij De Wolf in doel koppen. 

De thuisploeg bleef doorduwen. Na een snelle aanval bediende Yaremchuk David, die meteen uithaalde. De bal kaatste weg via de arm van Blondelle en Gent kreeg een strafschop. Yaremchuk zette zich achter de bal en schoot de 4-0-ruststand hard tegen de netten.  

Gent begon wat zwakker aan de tweede periode. Ngadeu gleed weg, maar Kaminski hield Bautista van de aansluitingstreffer. Aan de overzijde ging David zijn kans. De Wolf bracht goed redding. Op het uur mocht invaller Toyokawa een hoekschop trappen. Hij sneed die goed aan en vond Blondelle, die de 4-1 overhoeks in doel kopte. 

Twintig minuten voor affluiten ontplofte de Ghelamco Arena. Niet om een vijfde Gents doelpunt, wel om de invalbeurt van publiekslieveling Depoitre. Depoitre liet zich meteen gelden en stuurde David diep, maar De Wolf vond de vier tegendoelpunten wel voldoende en bracht goed redding.

Vlak voor het verstrijken van de toegevoegde tijd vond Castro Montes Bezus voor doel. De middenvelder van Gent zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor 5-1. In de toegevoegde tijd zette Castro Montes zich nogmaals door. Ditmaal pikte hij er David uit. Hij zorgde met een hard schot voor de 6-1-eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Twintig minuten voor affluiten gaat het dak van de Ghelamco Arena. Publiekslieveling Depoitre maakt zijn opwachting en krijgt de handen op elkaar.
de MAN
van de match
Odjidja was de metronoom op het Gentse middenveld en leverde enkele assists af. Een doelpunt zat er voor de middenvelder niet in. 
onze MENING
over de match
Gent was van bij de start heer en meester. Na de pauze ging het in controlemodus. Eupen heeft nog veel werk voor de boeg.