Op de tweede speeldag van de reguliere competitie heeft Club Brugge thuis zwaar uitgehaald tegen een onmachtig STVV. Doelpuntenmakers waren Okereke (2x), Vanaken, debutant Tau, Dennis en invaller Schrijvers. De ingevallen Openda kreeg in de slotfase nog terecht rood en zorgde zo ongewild voor een kleine domper op de feestvreugde.

Het was uitploeg STVV dat het best begon aan de wedstrijd. Na vijf minuten spelen leek het alsof de onervaren ploeg van trainer Brys in staat was om te stunten op het veld van de vice-kampioen. Maar tien minuten later schudde Okereke zijn ploeg wakker. Een onoplettende Acolatse hief de buitenspelval op, waardoor de Brugse spits de score eenvoudig kon openen. Niet veel later verdubbelde diezelfde Okereke de score op aangeven van Deli. Het beloofde een zware avond te worden voor de Limburgse verdediging.

De West-Vlaamse storm ging vervolgens even liggen om vijf minuten voor de rust weer op te waaien. Het was eerst Vanaken, die op voorzet van Vormer, de 3-0 binnenkopte. Vlak voor de rust zette Okereke debutant Tau nog alleen voor STVV-doelman Schmidt. De Zuid-Afrikaan maakte vervolgens prachtig af en zorgde voor een 4-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Club Brugge begon andermaal niet super aan de tweede helft. STVV kon tot twee maal toe, via Acolatse en via De Bruyn, milderen, maar Brugge-doelman Horvath stond steeds pal. De tweede helft was met andere woorden een maar voor niets. Dennis en de ingevallen Schrijvers konden nog scoren en ook invaller Openda liet zich - in negatieve zin - zien. Hij werd in de slotfase terecht van het veld gestuurd na een zware overtreding op Asamoah.MOMENT - MAN - MENING

het MOMENT
van de match
De openingstreffer van Okereke was het (kantel)moment van de match.

de MAN
van de match
De man van de match was zonder twijfel Okereke. De Nigeriaan scoorde twee keer en gaf een assist in één helft.

onze MENING
over de match
De eerste tien minuten leek het alsof STVV wel eens kon stunten op het Brugse veld. De openingstreffer van Okereke schudde zijn ploegmaats echter wakker. De vice-kampioen bezorgde de haar fans uiteindelijk een topavond met veel doelpunten en goed voetbal. STVV kon zo met hangende pootjes terug naar Limburg om zich te beraden over de toekomst de ploeg.