Club Brugge speelt in de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League tegen Dynamo Kiev. De heenwedstrijd vindt plaats op 6 of 7 augustus, de terugwedstrijd een week later op 13 augustus.

De Belgische vicekampioen was in het niet-kampioenenspoor geen reekshoofd bij de loting. Ook het sterke Porto, Bazel, PSV Eindhoven, Olympiakos en Viktoria Plzen behoorden tot de potentiële tegenstanders.

Dynamo Kiev eindigde het voorbije seizoen op de tweede plaats in de Oekraïense competitie, achter Shakhtar Donetsk. Club Brugge nam het nog niet eerder op tegen Dynamo Kiev. De laatste confrontatie met een Belgische club dateert van het seizoen 2013-14. Toen won Racing Genk tweemaal (3-1, 0-1) van de Oekraïeners in de groepsfase van de Europa League.

De heenwedstrijd wordt op 6 of 7 augustus in het Jan Breydelstadion gespeeld, de return is op 13 augustus voorzien in Oekraïne.

Indien Club Brugge de derde voorronde overleeft, moet blauw-zwart nog een laatste voorronde afwerken om in de poules van het kampioenenbal te geraken. Racing Genk is daarvoor als landskampioen rechtstreeks gekwalificeerd. Op 29 augustus kennen de Limburgers hun tegenstanders. Indien Club Brugge er meteen uitgaat, wacht het vangnet van de groepsfase van de Europa League.

Coach Philippe Clement kondigde bij zijn aanstelling eind mei aan dat hij met Club Brugge graag als eerste Belgische team via de voorrondes wil doorstoten naar de groepsfase van de Champions League.