De Pro League heeft in een zaterdagvoormiddag verstuurd persbericht gezegd kennis te hebben genomen van de beschikking van het kortgeding dat de Brusselse Rechtbank van eerste aanleg vrijdagavond heeft uitgesproken en zich te zullen beraden over verdere maatregelen.

Via een persbericht heeft de Pro League gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen. "De Pro League nam kennis van de beschikking van het kortgeding, uitgesproken ten gevolge van het eenzijdig verzoekschrift ingediend door Beerschot VA. De Raad van Bestuur en het management van de Pro League bestuderen de te nemen maatregelen die de goede organisatie van haar competities verzekeren. In de loop van de komende week volgt verdere communicatie. Tot dan zal de Pro League zich van elke commentaar op het dossier onthouden."

De Brusselse Rechtbank van eerste aanleg besliste vrijdagavond, na een eenzijdig verzoekschrift van Beerschot, dat de reeksen 1A en 1B nog niet mogen worden samengesteld. Dat mag volgens de rechtbank pas gebeuren als het Belgische Arbitragehof voor de Sport een definitieve uitspraak heeft gedaan in het matchfixingdossier rond KV Mechelen en Waasland-Beveren. Het BAS deed woensdag een tussentijdse uitspraak. De uitspraak concentreerde zich enkel op de mogelijke sanctie van degradatie. De uitspraak ten gronde over de mogelijke manipulatie van de wedstrijden volgt later nog.