Het Constant Vanden Stockstadion van RSC Anderlecht krijgt een nieuwe naam. Voortaan spreken we van het Lotto Park. Dat heeft de Brusselse club bevestigd op een persconferentie.

Het stadion van paars-wit heeft doorheen de jaren verschillende namen gehad: van 'Scheut' in het prille begin, over het 'Emile Verséstadion', genoemd naar de eerste mecenas van de club, naar het 'Constant Vanden Stockstadion'.

Constant Vanden Stock was de voorzitter van RSCA van 1971 tot 1996 en overleed in 2008. Het stadion droeg sinds 1983 zijn naam. En nu wordt het dus het 'Lotto Park'. Het 'nieuwe' stadion wordt op 14 juli offcieel ingehuldigd tijdens de fandag van RSC Anderlecht.

"Net zoals het zich in de rest van Europa meer en meer voordoet, stapt ook RSC Anderlecht af van het linken van de stadionnaam aan haar eigenaar. En dit zonder de rijke geschiedenis van de club en haar supporters te vergeten", legt de Brusselse club uit.

"We hebben gekozen voor de naam Lotto Park omdat het enerzijds de rijke traditie en vertrouwde locatie van de club koestert (verwijzend naar Astridpark, nvdr) en anderzijds omdat Lotto, als één van de partners van RSC Anderlecht, de waarden van de club deelt. We beseffen dat een naamsverandering een gevoelige vernieuwing is. Maar de tijd staat niet stil. Een stadionnaam linken aan een sterk merk is een trend die zich in Europa al jaren voordoet."

Het Lotto Park heeft ook een eigen logo en daarin heeft stamnummer 35 een prominente plaats gekregen.