RSC Anderlecht heeft woensdagavond de oefenpot op Benfica gewonnen met 1-2. Een verrassende zege voor paars-wit, waar coach Kompany koos voor een experimenteel elftal.

De wedstrijd in het Estadio da Luz stond in het teken van de afscheidnemende Jonas, maar daar trok Anderlecht zich niets van aan. De Brusselaars speelden zonder Vincent Kompany en nieuwe aanwinst Samir Nasri. Die andere topaankoop, Michel Vlap, stond wel aan de aftrap. Verder kregen Davy Roef, Josué Sa en Isaac Kiese Thelin, die terugzijn van uitleenbeurten, voluit hun kans van de coach. Dat geldt ook voor jeugdspelers Ait El Hadj, Thierry Lutonda, Sieben Dewaele en Jeremy Doku. Antonio Milic, Edo Kayembe en Luka Adzic vervolledigden de basiself.

De eerste helft bracht veel goeds voor paars-wit. Na het halfuur ('34) trof Jeremy Doku raak met een afgeweken schot en zes minuten later ('40) kopte Thelin de 0-2 tegen de netten. 0-2 was ook meteen de ruststand. Na rust slaagde Benfica er niet meer in die achterstand om te keren. Chiquinho tikte nog van dichtbij de 1-2 tegen de touwen, maar daar bleef het bij.

Deze zege is een mooie opsteker voor Kompany en zijn manschappen na de zware 5-2 oplawaai van afgelopen weekend bij Ajax.