Antwerp heeft de barragewedstrijd tegen Charleroi met 3-2 gewonnen. De Great Old boog een 0-2 achterstand om en mag naar de voorrondes van de Europa League.

De partij kreeg een knotsgek begin met een vreemd duel tussen ploegmaten Van Damme en Baby na een lange bal van de Zebra's, Osimhen pikte op en schoof na amper 8.4 seconden onder Bolat tegen de netten. Na een gigantisch misverstand tussen Agnella en Ilaimaharitra kreeg Baby al snel de kans om het evenwicht te herstellen, maar hij trapte van dichtbij hoog over. De partij kende een start aan 200 km per uur en nog was het niet gedaan. Na een twijfelachtige overtreding op Morioka krulde Dessoleil de vrijschop op de rand van de zestien mooi voorbij Bolat. Antwerp reageerde meteen met een vrijschop die door Ilaimaharitra slecht werd weggewerkt en Mbokani schoot hoog in het dak van het doel: 1-2 na amper een kwartier. Nog voor halverwege de eerste periode trapte Zajkov over de bal en werkte Lamkel Ze neer in de baklijn: rood en strafschop waren het gevolg. Refaelov prikte de gelijkmaker koelbloedig op het bord. Merkwaardig genoeg zagen we in het vervolg nog amper doelgevaar en zo bleef het 2-2 halverwege.

Op het uur stond Osimhen na een voorzet van links oog in oog met de doelman, maar Bolat pakte uit met een belangrijke redding. Invaller Rodrigues bracht swung bij de thuisploeg en zijn assist werd door Refaelov tegen de lat getrapt. De Great Old voerde de druk op en nadat Lamkel Ze z'n maatje Mbokani vond met het hoofd, trapte de Congolees over Riou in doel. Charleroi had het moeilijk met z'n tienen en opnieuw Mbokani kopte een vrijschop van Refaelov op de lat. In de toegevoegde tijd miste Mbokani de vierde treffer toen hij alleen op Riou afstormde, maar over de lat lobde.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Osimhen na amper 8.4 seconden is de snelste goal ooit in de JPL. Het vorige record stond op 10.4 seconden en was van Ezekiel in de wedstrijd Genk-Standard uit 2013.
de MAN
van de match
Mbokani. Zorgde met twee treffers voor de ommekeer.
onze MENING
over de match
De Zebra's kregen de Bosuil stil met twee snelle goals, maar daarna gaf Charleroi het weg met een rode kaart voor Zajkov als uitschieter. Antwerp mag Europa in. Gent en KV Mechelen zitten nog in de wachtkamer.