RSC Anderlecht heeft zaterdagochtend officieel de komst van Simon Davies bekendgemaakt. De 45-jarige Welshman komt over van Manchester City, waar hij de leiding had over de jeugdacademie. In het Astridpark zal hij Vincent Kompany bijstaan bij zijn trainerswerk. Officieel wordt Davies de hoofdcoach.

"Simon Davies is aangesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht", meldt de Brusselse club op haar website. "Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2022. Hij vervolledigt de sportieve staf, waar ook Pär Zetterberg, Karim Belhocine, Jonas De Roeck, Floribert Ngalula en keeperstrainer Max de Jong deel van uitmaken. Zij zullen Vincent Kompany bijstaan bij het uitbouwen van zijn voetbalvisie bij RSC Anderlecht. "

De 45-jarige Davies is een ex-speler van onder andere Manchester United en Chester City en werkte negen jaar in de coaching staf van Manchester City. Hij was onder meer assistent van Patrick Vieira en werd in 2016 diens opvolger bij de Elite Development Squad (EDS), waar het zijn taak was de toptalenten klaar te stomen voor een plaats in het A-team. In 2018 werd hij als Head of Academy Coaching verantwoordelijk voor de implementering van de speelstijl van Pep Guardiola bij de U13 t.e.m. U23. Nu maakt hij samen met Vincent Kompany de overstap naar RSC Anderlecht.

"Toen Vinny mij vroeg om met hem naar RSC Anderlecht te komen, heb ik niet getwijfeld", zegt Davies op de website van RSCA. "We starten hier een prachtig project: RSC Anderlecht opnieuw brengen waar het thuishoort, met een accent op de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers."

Sportief directeur Michael Verschueren is blij met de komst van Davies. "We hebben hem aangeworven op aanraden van Vincent Kompany. Ze werken al een tijdje samen en willen het succesverhaal van Manchester City naar RSC Anderlecht brengen", legt hij uit.

Met Floribert Ngalula heeft Vincent Kompany nog een vertrouweling naar het Astridpark (terug)gehaald. Ngalula komt over van BX Brussels, waar hij vijf jaar als hoofdcoach werkte. Hij is een echte Brusselaar, die tijdens zijn jeugd samen met Vincent Kompany voor RSC Anderlecht speelde.