Yves Vanderhaeghe heeft twee speeldagen schorsing aan zijn been hangen. De Geschillencommissie oordeelde dat de straf eerlijk was. Vanderhaeghe en Kortrijk kunnen nog in beroep gaan.

In de slotfase van de finale van Play-Off 2 liepen twee spelers van Charleroi tegen elkaar. Scheidsrechter Laforge legde het spel stil, maar dat was tegen de zin van coach Yves Vanderhaeghe. Kortrijk had balbezit en kans op een doelpoging, maar dat werd hen ontzegd. Vanderhaeghe kon zich even niet controleren en ging door het lint. De T1 van de Kakkers werd daarom naar de tribune gestuurd. Onderweg sloeg hij nog een poortje bijna aan diggelen.

Die feiten worden beschreven in het scheidsrechtersverslag als een "disproportionele, agressieve en onbeleefde reactie". Ook zijn houding na de wedstrijd werd Verhaeghe aangewreven. Vanderhaeghe kan nog in beroep gaan tegen het vonnis en heeft daarvoor tot zondagmiddag de tijd. 

" Zo'n reactie kan niet getolereerd worden. Het terrein betreden tijdens de match, briesen tegen het scheidsrechterskorps, ostentatieve wegwerpgebaren en agressief handelen tot zelfs na de uitsluiting. Het zijn stuk voor stuk zaken die geen plaats hebben binnen het voetbal. Vanderhaeghe heeft als trainer een voorbeeldfunctie. En dus moeten we ook een voorbeeld stellen zodat dergelijk wangedrag zich niet herhaalt op andere niveaus", zegt de Geschillencommissie.