Hamdi Harbaoui kreeg van de Geschillencommissie vijf speeldagen schorsing. Zijn club, Zulte Waregem, is het daar niet mee eens en gaat in beroep.

In de wedstrijd tegen Kortrijk gaf Hamdi Harbaoui een elleboog in het gezicht van Kortrijk-verdediger Hines-Ike. Harbaoui kreeg een rode kaart en de Geschillencommissie oordeelde dat een straf van vijf speeldagen schorsing terecht was. Zulte Waregem tekent nu beroep aan tegen het vonnis. 

Het dossier wordt nu voorgelegd aan de Geschillencommissie Hoger Beroep. In principe speelde Harbaoui afgelopen dinsdag op het veld van Waasland-Beveren (0-5) zijn laatste match van het seizoen. De Tunesische spits maakte van de gelegenheid gebruik om zijn doelpuntentotaal op te krikken tot 25. Hij heeft zo een voorsprong van twee doelpunten op Ally Samatta van KRC Genk in de strijd om de Gouden Stier. 

Mogelijk kan Harbaoui op de slotspeeldag nog in actie komen. Als de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep na 18.00 uur valt, treedt de schorsing pas zaterdag in werking. De Gouden Stier mag in dat geval vrijdagavond nog spelen in de thuiswedstrijd tegen Union.