Charleroi heeft zich geplaatst voor de finale van Play-Off 2. De ploeg van Mazzu won op het veld van Westerlo met 0-2. Dankzij het 1-1 gelijkspel van STVV is de groepswinst in Play-Off 2A definitief binnen.

Charleroi heeft de groepswinst alvast niet cadeau gekregen van Westerlo. De bezoekers waren niet bepaald aan het feest in het Kuipje. Morioka en Oshimen zorgden weliswaar voor de eerste (bescheiden) doelpogingen van de wedstrijd, maar nadien nam Westerlo het commando over. De thuisploeg begon steeds beter te combineren, al wrong het schoentje vooral in de afwerking.

De thuisploeg legde enkele knappe combinaties op de mat. Van Den Bogaert, De Schryver en Gboho vergaten echter te scoren. Het openingsdoelpunt viel verrassend aan de overkant. Charleroi had niet veel in de pap te brokken, maar kwam vlak voor de pauze wel op voorsprong. Van Langendonck gaf de bal cadeau aan Morioka, die met een knappe lobbal voor de 0-1 ruststand zorgde.

Waar Westerlo voor de pauze nog regelmatig een versnelling hoger kon schakelen, zo hard sputterde de motor in de tweede helft. De thuisploeg kreeg amper een vlotte combinatie bij elkaar gevoetbald, waardoor ook het doelgevaar beperkt bleef. Enkel op een afstandsschot van Van Eenoo moest Riou ingrijpen.

Charleroi voetbalde vanuit een zetel en loerde op de tegenaanval. Oshimen liet een uitstekende kans nog onbenut, maar invaller Perbet pikte wel opnieuw zijn doelpuntje mee. De goaltjesdief zette oog in oog met Van Langendonck de verlossende 0-2 op het scorebord.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De weggever van Van Langendonck. Westerlo domineerde in de eerste helft, maar kreeg vlak voor de pauze een koude douche. Van Langendonck gaf de bal zomaar cadeau aan Morioka, die het foutje van de doelman genadeloos afstrafte. 
de MAN
van de match
Van Den Bogaert speelde een uitstekende eerste helft. De linksachter van Westerlo zorgde met zijn voorzetten steeds voor dreiging. Na de pauze werd hij wel beter afgestopt door Busi.
onze MENING
over de match
Charleroi wint zonder goed te voetballen. De bezoekers kregen het openingsdoelpunt cadeau, waarna Westerlo niet meer in staat was om terug te slaan. Het is pas de eerste thuisnederlaag van Westerlo dit jaar.