Een vroege goal in de eerste helft en een snelle pot in de tweede. Dat is de samenvatting van een sobere Antwerp - Anderlecht. Beide ploegen schieten weinig op met een punt.

Dit voetbalweekend staat niet in het teken van voetbal. Maar in het teken van de betreurde Julie Van Espen. Beide teams hielden voor de aftrap een erg indrukwekkende minuut stilte voor de 23-jarige Antwerpse die afgelopen week op brutale wijze vermoord werd. De vader van Julie heeft namelijk een abonnement bij het stamnummer 1. Vandaar onder meer het mooie eerbetoon. 


Toch moeten we over naar de match. Een match die al snel een vrij onverwachte wending kreeg. Want na vijf minuten stond Anderlecht al op een 0-1 voorsprong. Man in vorm Elias Cobbaut vond vanop zijn linkerflank Verschaeren voor doel en de kleine tiener legde in één tijd terug op Andy Najar. Die miste zijn volley half waardoor Santini optimaal kon profiteren. 0-1 en een woeste Bolat waren het resultaat. 

Antwerp was duidelijk onder de indruk na het Brusselse doelpunt. Dat de oudste club van het land niets klaar maakte is wat overdreven, maar het moest tot iets na het half uur wachten tot Bornauw een handje toestak. Vorige week kreeg de blonde god nog rood, nu kopte hij bijna in eigen doel. De center van Lamkel Zé was op maat en achter de rug van Owusu verschalkte de centrale verdediger ei zo na Didillon. 

Rood en wit creëerde voor de rust nog één keer opschudding. Lior Refaelov probeerde een strafschop te versieren bij Appiah, maar de rechtsachter van RSCA bleef ijzig kalm en leek een reglementaire schouderduw uit te delen. Qua beleving hebben we dus zeker al betere wedstrijden gezien. Maar we zitten natuurlijk in play-off I, waar de belangen groot zijn en partijen zo regelmatig lang op slot zitten. Laat ons hopen dat de nummer drie en vijf uit de Jupiler Pro League het beste voor het tweede bedrijf hielden. 

Het begin beloofde alvast heel wat goeds. Owusu had iets heel moois in gedachten na ruim twee minuten. Zijn omhaal ging helemaal de mist in, maar Lamkel Zé stond dan wel op de juiste plaats om Didillon bijna samen met de bal mee in doel te knallen. 1-1 met nog ruim veertig minuten te spelen. 

Al bleef de angst om te verliezen er bij beide teams aardig inzitten. De Hel van Deurne Noord bleef op z'n honger zitten. Lamkel Zé probeerde weer wat schwung in de match te brengen door in de clinch te gaan met Dennis Appiah. De Kameroener staat ervoor bekend dat zijn potje al eens durft overkoken. Nu hield de doelpuntenmaker zich net op tijd in. 

En dat deden de 21 andere spelers ook. Uitgespeelde kansen kregen we amper nog te zien. Zo eindigde het voorgerecht van deze speeldag acht op 1-1. Een uitslag waar beide teams vrede mee kunnen nemen, denken we. 

het MOMENT 
van de match
Vroege voorsprong voor Anderlecht via Santini. Ivan Santini duwde nummer zestien binnen na een mistrap van Najar. 
de MAN 
van de match
 Didier Lamkel Zé. Moeilijk te kiezen, maar de flankaanvaller van rood en wit scoorde het enige thuisdoelpunt en leverde 90 minuten strijd zoals we hem kennen. 
onze MENING 
over de match
Een billijk gelijkspel. Antwerp maakte ietsje meer aanspraak op de overwinning, maar het was duidelijk dat een killer als Dieumerci Mbokani gemist werd.