Sporting Charleroi komt dichter en dichter bij een mogelijk Europees avontuur na een 0-3 zege bij Beerschot-Wilrijk. Dessoleil en Osimhen zorgden voor twee nagenoeg identieke doelpunten.

Beerschot-Wilrijk - Charleroi leek vooraf een ongelijke strijd. De Zebra's van Felice Mazzu pakten 13 op 15 en verkeerden in bloedvorm. Bij Beerschot-Wilrijk was het daarentegen roeien met de riemen die ze hadden. Zo zei ook coach Stijn Vreven het weinig hoopvol voor de aftrap. "Onze grootste uitdaging de komende wedstrijden wordt met 11 man starten." Men durft al eens overdrijven, maar nu had de Limburger wel degelijk reden tot klagen. 


De Ratten moesten namelijk maar liefst 13 spelers missen. Twaalf door blessure, één door schorsing. Ook Vanzeir viel op het laatste moment nog uit in de opwarming. En als het niet meezit, zit het meer dan eens ook écht niet mee. Na amper tweeënhalve minuut mocht Vanhamel zich al omdraaien. Een hoekschop van Bruno werd door Dessoleil in doel verlengd. 0-1, en Charleroi op het juiste pad.

Beerschot-Wilrijk kon daar langs niets tegenover zetten. In tegendeel zelfs. Na een dikke twintig minuten liet Victor Osimhen nog zijn zestiende liggen na een goeie cross vanop de rechterflank. Al was dat maar uitstel van executie, want in minuut 25 duwde hij de 0-2 wel tegen de touwen na alweer een hoekschop op maat van Massimo Bruno. De Nigeriaanse spits van Charleroi dikt zijn doelpuntenaantal zo aan tot zestien. Voor paars en wit leek het nog ruim een uur wonden likken te worden. Zeker wanneer Osimhen vijf minuten voor rust de 0-3 liet liggen op alweer een gouden voorzet van Bruno.

In speelhelft twee was het aan de thuisploeg om de bijna onmogelijke opdracht van de remonte in te zetten. Al bleek dat ijdele hoop, want na 55 minuten kreeg Charleroi vanop de stip de kans om de score tot 0-3 te laten oplopen. Messoudi liet zijn arm zwaaien bij Busi en Laforge floot een lichte strafschop. Osimhen eiste zonder aarzelen de penalty op, maar zoals jullie weten, hoogmoed komt voor de val. De topschutter van Charleroi zette de bal in de linkerhoek van Vanhamel, maar dat had de goalie snel doorzien. 

Wat eerst een goede redding bleek te zijn, liep bijna nog faliekant af voor de thuisploeg. Mike Vanhamel loste het schot van Osimhen en de bal rolde over de lijn. Of toch niet? Laforge dacht al vlug van wel. De VAR niet. Het bleef dus 0-2. Zo hield het team van Vreven de kansen op een punt nog ietwat gaaf. Iets wat van de jonge De Keersmaecker moest komen, want de rest presteerde ondermaats. Rémy Riou had de nodige moeite met de poeier van de tiener, maar toch hield de Fransman zijn netten schoon. 

Niane ledigde de kelk uiteindelijk nog tot op de bodem met de 0-3 in minuut 89, maar dat zou niet meer dan een voetnoot worden. Wat zou onthouden worden, was dit. Olympique Charleroi is na deze achtste speeldag de trotse eigenaar van een 16 op 18. Dichtste achtervolger STVV wordt zo op vier punten gezet. Ongetwijfeld een meer dan geslaagde avond voor Felice Mazzu en de zijnen. Al spelen de Haspengouwers natuurlijk morgen nog thuis tegen Eupen. Mits een overwinning van de Kanaries blijft het spannend in play-off 2A. Wordt vervolgd. 

het MOMENT 
van de match
De strafschop van Osimhen. De Nigeriaan leek aan te leggen voor een simpele 0-3 vanop elf meter, maar Vanhamel redde in twee tijden. Al was het erg nipt, want het leer leek zo goed als over de lijn te rollen nadat de doelman van de Ratten de bal loste. 
de MAN 
van de match
Massimo Bruno. Twee assists en dat hadden er zelfs nog meer moeten zijn. Zette zichzelf net niet op het scorebord nadat zijn schot van de lijn werd gekeerd. 
onze MENING 
over de match
Charleroi pakt zeer verdiend drie punten mee uit Antwerpen. Uiterst efficiënt waren ze niet (gemiste strafschop Osimhen, nvdr.), maar de ploeg van Mazzu heeft geen klagen na deze goede prestatie.