KAS Eupen heeft de volle buit gepakt na een 3-2 overwinning tegen KV Oostende. In de tweede helft vielen er maar liefst 3 strafschoppen te noteren.

Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Eupen claimde het balbezit en Oostende moest zich beperken tot verdedigen. Ondanks dat overwicht bleven echte grote kansen uit. Tot Yuta Toyokawa in minuut 31 zijn bewaker in de lucht kon verschalken en de 1-0 voorbij doelman Ondoa kon knikken. Eupen leek te gaan rusten met een verdiende voorsprong, maar daar stak Tom De Sutter een stokje en zijn teen voor. Hij liep slim in op een voorzet/schot van Sakala en Van Crombrugge moest zich omdraaien.

Ook in de tweede helft begon Eupen het gretigst. Na een kwartier voetballen glipte de bedrijvige Lazare door de verdediging van de bezoekers en werd hij foutief afgestopt. Toyokawa nam de elfmeter in dank aan en de Japanner tekende voor zijn tweede doelpunt van de avond. Net zoals in eerste helft kwam Oostende onverwacht terug op gelijke hoogte. De VAR zag handspel van Blondelle na een schot van Sakala en scheidsrechter Smet wees naar de stip. Jordi Vanlerberghe zette de strafschop perfect om.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker. Een minuut later haakte Faes de doorgebroken Lazare en opnieuw kregen de supporters een strafschop te zien. Ditmaal was het invaller Msakni die Ondoa kansloos liet. Ondanks aandringen van Oostende bleef het 3-2.

het MOMENT
van de match
De plotse sneeuwval boven de Kehrweg. Het inspireerde Oostende echter niet tot een remonte in de slotfase.
de MAN
van de match
Yuta Toyokawa. De vinnige Japanner werkte hard en scoorde tweemaal.
onze MENING
over de match
Een terechte zege voor Eupen, Oostende maakt tijdens de zomermercato best werk van zijn defensie.