De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist RSC Anderlecht een match achter gesloten deuren op te leggen, een forfaitnederlaag, een boete van 5.000 euro en een alternatieve sanctie. Zoals verwacht tekent RSC Anderlecht beroep aan tegen die sanctie.

Anderlecht komt niet ongeschonden uit het vonnis van De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De Brusselaars moeten een match achter gesloten deuren spelen en de wedstrijd op Standard wordt een forfaitnederlaag. 

Paars-wit kon alle straffen aanvaarden, maar niet de match achter gesloten deuren. Daardoor zouden de Brusselaars bij de start van het nieuwe seizoen ruim 1,2 miljoen euro in rook zien opgaan. RSC Anderlecht besliste dan ook in beroep te gaan en de zaak aanhangig te maken bij het BAS. "Gezien de zware inspanningen die RSC Anderlecht levert om de veiligheid te garanderen tijdens wedstrijden, gaat de club in beroep tegen de wedstrijd achter gesloten deuren", klinkt het in een persbericht.

RSC Anderlecht voelt zich gesterkt door een recente uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in 2017. De laatste Belgische wedstrijd die definitief gestaakt werd, was immers de Waalse derby tussen Charleroi en Standard op 4 december 2016. De clash in het Stade du Pays werd toen stilgelegd bij een 1-3 voorsprong voor Standard en nooit meer verder afgewerkt. Geen van beide clubs kreeg punten, omdat beide clubs verantwoordelijk werden gehouden voor de incidenten. In eerste aanleg kreeg Standard ook twee matchen achter gesloten deuren opgelegd, maar die werden via het BAS geschrapt.