Westerlo verslaat het Eupen van Claude Makélélé in 't eigen Kuipje met het kleinste verschil. Ambroise Gboho maakte het enige doelpunt uit de wedstrijd.

De intenties van beide coaches waren duidelijk vooraf. Bob Peeters dacht niet meer aan het puntenaantal van Westerlo. Claude Makélélé bracht een resem jongeren met oog op volgend seizoen. Dan verwacht je misschien een flauwe pot voetbal. Het was inderdaad even wachten op wat opwinding, maar eens die er kwam, had vooral de thuisploeg de smaak te pakken. Petrov mocht voor Westerlo in minuut twaalf van dichtbij op Van Crombrugge schieten. Al stond Gboho in deze fase wel eerst buitenspel. 


Acht minuten later telde de eerste, echte doelkans van de Kemphanen dan pas echt. Fabien Antunes werd moederziel alleen gelaten op een corner van Van Eenoo, maar de Fransman besloot een half metertje over. Even later kwamen de Panda's voor het eerst piepen. Twee schoten van ver van Lazare en Msakni vonden de handschoenen van Van Langendonck. Geel en blauw had de waarschuwing goed begrepen, want nog geen twee minuten later bracht de jeugd Westerlo op voorsprong. 

De 22-jarige De Schryver bereikte met zijn gouden linker Gboho aan de eerste paal en de Ivoriaan kroop goed voor zijn man en kopte zonder verpinken binnen. 1-0 voor de ploeg uit 1B. Voor Eupen leek die goal een serieuze klap, waar ze voor de rust niet meer van herstelden. 

In speelhelft twee metselde de thuisploeg de gelederen achteraan dicht waardoor de Oostkantonners het erg moeilijk hadden om iets te creëren. Het was wachten tot de inbreng van Fall en Keita vooraleer Eupen weer wat boven water kwam. Mamadou Fall kreeg twintig minuten voor tijd op een vlijmscherpe counter van Msakni de kans om voor de 1-1 te zorgen, maar de Senegalees was te 'on-egoïstisch' en wilde zijn ploegmaat weer aanspelen. Daardoor zat Van Den Bogaert er nog tussen. 

Meteen het laatste grote wapenfeit in de match. Na 90 minuten bleef het 1-0 in het voordeel van Westerlo. Met deze driepunter lopen de Kemphanen fiks uit op Eupen. Westerlo telt nu 9 punten in play-off 2A. De Panda's slechts vier. Een vijfpuntenkloof die nog erg moeilijk te overbruggen valt. 

het MOMENT 
van de match
De 1-0 van Ambroise Gboho was een van de schaarse hoogtepunten in de match. Voorzet op maat van De Schryver en dito afwerking van de Ivoriaanse aanvaller. 
de MAN 
van de match
Ambroise Gboho. Woog op de Eupense verdediging en maakte het enige doelpunt uit de wedstrijd. 
onze MENING 
over de match
Westerlo wint droog met 1-0. Eupen was licht de betere ploeg in de tweede helft, maar kon nooit echt extreem doelgevaarlijk zijn, waardoor de overwinning van Westerlo wel te wettigen valt.