Union heeft voor het eerst in Jupiler Pro League Play-Off 2B verloren. De Brusselaars gingen met 3-2 onderuit op het veld van Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren en Union maakten er een gezapig schouwspel van in het eerste half uur. De wedstrijd brak pas open na een strafschop voor Waasland-Beveren in de 36e minuut. Na ingrijpen van de VAR verdween de bal op de stip en Vanzo tekende voor het openingsdoelpunt. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Nauwelijks twee minuten later hingen de bordjes weer gelijk via Niakate. Aan de overkant mikte Forte in de daaropvolgende minuut de bal nog tegen de paal, het bleef 1-1 tot de rust.

Vroeg in de tweede helft hield Kristiansen Union in de wedstrijd met een prima dubbele redding. Aan de overkant was het even later wel raak. Tabekou gooide de bal vanop rechts voor doel, waar Selemanie de bezoekers op voorsprong trapte: 1-2 na net geen uur spelen. Ook Union kon de voorsprong niet lang vasthouden. In de 66e minuut vond Boljevic Forte met een heerlijke voorzet en die strafte zwak verdedigen af met de gelijkmaker.

De wedstrijd leek op een puntendeling af te stevenen, maar drie minuten voor affluiten prikte opnieuw Forte de winnende treffer dan toch tegen de netten voor Waasland-Beveren, dat zo revanche nam voor de 5-1-pandoering in de heenwedstrijd. Dankzij de overwinning van Kortrijk in Moeskroen zakt Union naar de tweede plek in de groep.