Competitieleider Racing Genk trapt vrijdagavond de vijfde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League af met een uitwedstrijd bij Standard. Ook eerste achtervolger Club Brugge staat voor een lastige verplaatsing. Blauw-zwart speelt op paasmaandag bij Antwerp.

Competitieleider Racing Genk trapt vrijdagavond de vijfde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League af met een uitwedstrijd bij Standard. Ook eerste achtervolger Club Brugge staat voor een lastige verplaatsing. Blauw-zwart speelt op paasmaandag bij Antwerp. De Bruggelingen verloren afgelopen zondag hun ongeslagen status op bezoek in Genk. De manschappen van coach Philippe Clement imponeerden, wonnen de topper met 3-1 en staan nu opnieuw vier punten los in de tussenstand. Met het bezoek aan Sclessin staan de Limburgers voor een nieuwe uitdaging.

De Rouches, traditioneel sterk in eigen huis, toonden Anderlecht vorige vrijdag in de gestaakte wedstrijd een halfuur alle hoeken van het terrein. Het stond dan ook al 2-0 op het moment dat de Brusselse supporters hun vuurpijlensalvo begonnen. Standard verloor dit seizoen nog maar één competitiewedstrijd op eigen veld, maar bleef in de reguliere competitie wel op 1-1 steken in het thuisduel tegen Genk. Op zondag zal Anderlecht voor eigen volk tegen Gent willen proberen opnieuw wat goodwill te creëren onder haar supporters. Het wordt de eerste wedstrijd zonder Fred Rutten als T1 en met Karim Belhocine als hoofdcoach op de bank. Na het duel zal alvast minstens één van de twee teams haar eerste punten in de play-offs mogen vieren.

Net als twee weken geleden moet Club Brugge tot maandag wachten met spelen. Blauw-zwart trekt naar de Bosuil en treft daar een Antwerp dat al verraste met 9/12 in haar eerste Play-off 1. De Great Old nam thuis Genk (1-0) te grazen en won nadien in Anderlecht (1-2) en in Gent (1-2). In het duel in de reguliere competitie speelden beide teams half augustus 1-1 gelijk. De troepen van Ivan Leko verloren wel nog niet van Antwerp sinds hun terugkeer op het hoogste niveau.

In Play-off 2 tot slot kunnen STVV en 1B-club Union zich zaterdag verzekeren van groepswinst. Met nog twee speeldagen te gaan tellen de Kanaries vier punten voorsprong op eerste achtervolgers Charleroi en Oostende. STVV trekt zaterdag naar Eupen, terwijl Oostende op bezoek gaat in Westerlo. Charleroi ontvangt op paasmaandag Beerschot Wilrijk. Het verrassende Union telt na vier speeldagen het maximum van twaalf punten. De Brusselaars, die zaterdag gastheer spelen voor Zulte Waregem, hebben drie punten meer dan Kortrijk. De Kerels trekken zondag naar Cercle Brugge.