Karim Belhocine is aangesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. Hij krijgt de steun van Jonas De Roeck en Arno van Zwam als assistent-coaches.

Belhocine volgt Fred Rutten op. De Nederlander en de club gingen eerder op de dag in onderling overleg uit elkaar. Belhocine fungeerde onder Rutten als assistent-coach. Over de duur van het contract van Belhocine deelde Anderlecht niets mee.

De 41-jarige Belhocine is al sinds 2017 aan het werk bij Anderlecht. De Franse Algerijn deed ervaring op bij KV Kortrijk, waar hij achtereenvolgens assistent-trainer, hoofdtrainer en technisch directeur was. Bij KVK was Belhocine ook jarenlang actief als voetballer. Andere clubs op zijn actief als speler zijn Virton, Standard, Waasland-Beveren en AA Gent.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat Belhocine overneemt als T1. In december nam hij al over na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Ook de vorige keer kreeg hij de steun van De Roeck. Opvallend is wel dat Van Zwam het schip niet verlaat. De Nederlander kwam in januari immers als vaste assistent van Rutten naar Anderlecht.

Anderlecht beleeft dit seizoen zijn sportieve dieptepunt sinds vele tientallen jaren. Rutten kon de club ternauwernood nog naar Play-Off 1 loodsen, maar daar is de malaise compleet na een 0 op 9 en een stopgezette wedstrijd tegen Standard, vorige vrijdag. Die wedstrijd moest toen na een halfuur stopgezet worden bij een 2-0 tussenstand voor de thuisploeg omdat de bezoekende fans een stortvloed aan vuurpijlen op het veld hadden gegooid.

Zondag (18u) ontvangt Anderlecht op de vijfde speeldag in PO1 AA Gent, dat eveneens nog puntenloos is. "De club wil nog het beste maken van de resterende wedstrijden in Play-Off 1. We rekenen daarvoor zowel op de ervaren spelers als onze jeugdspelers", liet Anderlecht weten in een eerder persbericht.