Na de vierde speeldag in de Jupiler Pro League Play-Offs mag Ally Samatta zich opnieuw de Gouden Stier noemen. De spits van KRC Genk is in de topschuttersstand voorbij Hamdi Harbaoui gegaan.

Harbaoui mocht van zijn coach Francky Dury niet aan de confrontatie tegen Moeskroen starten. Na 58 minuten kwam de Tunesiër van Zulte Waregem op het veld, maar een goal zat er niet in. De aanvaller reageerde na afloop op social media met een sneer naar zijn trainer: "Veel dank voor uw geweldige hulp". Een verwijzing naar het rotatiesysteem bij Essevee, dat door Harbaoui niet gesmaakt wordt.

Ally Samatta mocht bij KRC Genk wel vanaf de eerste minuut opdraven. In de 81ste minuut scoorde de Tanziaan de verlossende 3-1 voor zijn team in de topper tegen Club Brugge. Samatta bracht zijn totaal daarmee op 21 doelpunten, eentje meer dan Harbaoui, de eindlaureaat van vorig seizoen in het klassement van de Gouden Stier.

Hans Vanaken (Club Brugge) blijft met 16 assists de lijstaanvoerder in het klassement van de Pro Assist Century 21. Danny Vukovic (KRC Genk) en Sinan Bolat (Antwerp) blijven de doelmannen met het meest aantal clean sheets achter hun naam, 12. Vukovic staat op de eerste plaats omdat hij minder speelminuten achter zijn naam heeft.