Op speeldag 4 in Play-Off 1 heeft Antwerp z'n derde overwinning op rij geboekt. De Great Old haalde het met 1-2 bij AA Gent.

Al in de vijfde minuut scoorde Baby nadat Govea een vrijschop met het hoofd verlengde, maar na tussenkomst van de VAR ging het doelpunt niet door wegens buitenspel. Gent kreeg daarna wat halve kansjes, maar nog voor halverwege de eerste helft stond het wel op achterstand. Derijck bracht Kaminski in de problemen met een terugspeelbal en Baby profiteerde en trof vanuit een schuine hoek raak. De Buffalo's hadden het balbezit, maar deden daar bitterweinig mee. Dejaegere schrok en kon niet controleren, maar via z'n knie ketste de bal nog gevaarlijk richting doel, waar Bolat redding bracht.

Na de pauze hoopte Gent-coach Thorup met Chakvetadze op een kentering en dat loonde. Een doelpunt van Mbokani werd afgekeurd en daarna nam de Georgiër van Gent over. Met een paar prachtige acties voetbalde de thuisploeg kansen bij elkaar, maar uiteindelijk zou hij zelf voor de gelijkmaker zorgen. David vond de ruimte bij Chakvetadze en die plaatste in de rechterhoek voorbij een kansloze Bolat. Gent leek klaar om de match naar zich toe te trekken, maar een enig mooie tegenaanval sneed de Oost-Vlamingen de adem af. Govea lobde prachtig tot bij Refaelov en die trapte in één tijd voorbij Kaminski. Limbombe dreigde nog voor Gent, maar kopte in de armen van Bolat. Aan de overkant werkte Kaminski Govea tegen de grond, maar geen goal en strafschop, want er was voorafgaandelijk buitenspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De assist van Govea voor Refaelov bij het winnende doelpunt.
de MAN
van de match
Govea. De Mexicaan heerste op het Antwerpse middenveld.
onze MENING
over de match
Gent stelde teleur in de eerste helft, maar dankzij Chakvetadze kwam het in de tweede periode in de match en op gelijke hoogte. Uiteindelijk besliste een klasseflits van Govea en Refaelov over het resultaat.