Standard - Anderlecht is vrijdagavond op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League Play Off 1 afgefloten na een halfuur na supportersprotesten bij het uitvak.

Beide teams kwamen na een pijnlijke nederlaag in de vorige speeldag tegen elkaar uit. Standard startte mét Colins Fai, zonder de geschorste Zinho Vanheusden en zonder echte diepe spits, terwijl Anderlecht Ivan Santini nog eens aan de aftrap bracht. "Alen Halilovic groeit" zei Michel Preudhomme vooraf, en de Standardcoach kreeg na vijf minuten al gelijk. De Kroatische huurling pegelde prinsheerlijk de 1-0 in doel, maar de VAR keurde de wereldgoal terecht af wegens buitenspel. Bij de uitfans kookte het potje al een eerste keer over.

Halilovic was na twintig minuten dicht bij een makkelijker doelpunt dan zijn eerste, maar zijn inzet was te braaf. Kara en uiteindelijk Thomas Didillon brachten redding. Zoden aan de dijk, want Razvan Marin prikte een vrijschop mooi in de korte hoek en door de muur in doel. Yannick Bolasie reageerde met een rush waarop Guillerme Ochoa moest redden. De potjes kookten volledig over in het uitvak, waardoor Lambrechts de wedstrijd een tiental minuten staakte.

Nadien hetzelfde wedstrijdbeeld, waarbij Standard overheerste. Moussa Djenepo dribbelde in de zestien, Kara ging op diens voet staan waardoor de spits neerging. De VAR wees Lambrechts terecht naar de strafschop. Kara mocht met een tweede gele kaart gaan douchen, Paul-José Mpoku kende geen genade en schoot de 2-0 in doel. Bezoekende fans gooiden de eerdere waarschuwingen naast zich neer, waardoor Lambrechts de wedstrijd na een dik halfuur definitief affloot.

De Pro League reageerde alvast: "De Pro League betreurt het voortijdig einde van de sportieve strijd door het onverantwoord gebruik van pyrotechnisch materiaal. De sancties volgens het intern reglement van de Pro League zullen opgelegd worden, net als de procedure bij de instanties van het bondsparket. Het intern reglement dat de raad van bestuur van de Pro League bekrachtigde na soortgelijke incidenten, voorziet in een vergoeding van 50.000 euro bij definitieve staking van de wedstrijd. Zoals in vorige oproepen blijft de Pro League benadrukken dat pyrotechnisch materiaal gevaarlijk is en risico's inhoudt voor de veiligheid van iedereen op en rond het veld."