KV Kortrijk klopt Zulte Waregem met 4-2. Avenatti en Stojanovic zetten de Kerels op weg naar negen op negen in play-off 2B. Essevee zit in de hoek waar de klappen vallen.

KV Kortrijk - Zulte Waregem. In onze meest westelijke provincie beter bekend als dé derby van West-Vlaanderen. Yves Vanderhaeghe zei het al vooraf. "De supporters van beide ploegen duiden deze wedstrijd steeds met stip aan in hun agenda." En blijkbaar niet enkel de supporters. Ook de thuisploeg gaf serieus van jetje in de aanvangsfase van de partij. 


Na nog geen drie minuten was het al raak voor de Kortrijkzanen. Spits in goeie doen, Felipe Avenatti, werd knap bediend door Stojanovic en de Uruguayaan liet het niet na om zijn negende van het seizoen te maken. Eens de netten getrild hadden kregen de Kerels de smaak pas echt goed te pakken. Chevalier, Lepoint en Hines-Ike geraakten niet voor een tweede maal door de muur. Die muur heette Eike Bansen. Dankzij een mirakelsave van de Duitse doelman van Essevee op de volley van Hines-Ike hield de ex-Dortmund-speler zijn team recht.

Francky Dury wist met zijn woede geen blijf. Tot Davy De fauw in minuut twintig de bal tegen de arm van Kristof D'haene trapte. Scheidsrechter Boterberg aanhoorde het devies van VAR Kris Bellon en zijn assistenten en besloot na het zien van de beelden de bal op de stip te leggen. Strafschoppen bij Zulte Waregem, dat is een kunstje voor topschutter Hamdi Harbaoui. Laag door het midden schoot de Tunesiër zijn twintigste van het seizoen tegen de touwen. 

Alles te herdoen voor KVK. Maar denk maar niet dat rood en wit uit hun lood geslagen was. Integendeel. Anderhalve minuut na de 1-1 stond het alweer 2-1. Seck deelde op een hoekschop van Teddy Chevalier een paascadeautje uit aan Stojanovic. Dolle pret in het Guldensporenstadion, want het voetbal was goed. Meer dan goed. En dat van twee kanten. Want na de strafschop van Harbaoui kwamen de bezoekers meer in het spel.

Zes minuten voor rust resulteerde dat ook in een tweede treffer. Bongonda, Bjordal en Harbaoui speelden de KVK-verdediging op een hoopje en Bongonda had de eer om de 2-2 af te ronden. Nog was het niet gedaan. Neen, op slag van rust was er nog even ruzie tussen Avenatti en Bansen. Bansen bokste een hoge bal weg, maar raakte daarbij wat Uruguayaans vlees. Boterberg kwam zonder VAR tussen. 

In de tweede helft meer van hetzelfde. Stojanovic, ja weer hij, die had er nog altijd zin in. Nu waren de rollen omgekeerd t.o.v. de eerste periode. Het nummer 11 van KVK werd na vijf minuten in het tweede bedrijf perfect bediend door zijn spitsbroeder Avenatti, en hoe kon het ook anders, de bal lag weer in het netje. 3-2. 

Maar ook de mannen van Dury bleven ondanks de rode kaart van Seck in minuut 73 strijdlust tonen. Twee minuten later ging Bjordal plots neer in het strafschopgebied. Penalty zei Boterberg! Van der Bruggen kon het niet geloven. Gelukkig bestaat er zoiets als de VAR hoor je de Kortrijk-kapitein al denken in het interview achteraf. Geen strafschop dus. De Kerels hadden de waarschuwing begrepen. 

Want dertien minuten voor tijd tekende na Stojanovic ook Avenatti voor zijn tweede van de avond. De spits was tot tranen toe bewogen. Oef! Daar bleef het bij zou je bijna gaan denken. Geen seconde hebben we rust gekend in deze partij. Maar ons hoor je niet klagen. En KV Kortrijk ook niet. Want zij zetten Essevee met deze overwinning op zeven punten. Knock-out? Daar is het nog wat vroeg voor. Maar Dury en zijn team krijgen toch een stevige uppercut te verwerken. 


het MOMENT 
van de match
Smerige overtreding van Seck waar de Senegalees verdiend rood voor kreeg. Zwierde hiervoor al regelmatig met de armen. 
de MAN 
van de match
Felipe Avenatti. Twee goals en een assist. Liet zijn hattrick in slotfase nog liggen. 
onze MENING 
over de match
 KV Kortrijk is momenteel de beste ploeg van West-Vlaanderen. Vier overwinningen op rij. Dat is dus twaalf op twaalf. Sterk!